Preocupació entre els veïns de Barcelona per un piròman en sèrie: va ser detingut per provocar incendis a nou blocs d'edificis. Ha passat a disposició judicial i, malgrat l'evident reincidència i els seus antecedents per fets similars, ha quedat en llibertat amb càrrecs. Aquests fets han causat gran indignació, ja que tenen molta por que torni a actuar i que posi en perill la vida dels ciutadans.

El presumpte autor dels fets és un home de 36 anys que actuava per la zona d'Horta i la Vila de Gràcia de Barcelona. Segons la investigació dels Mossos d'Esquadra, que va començar fa cinc mesos, aquest jove ha provocat, com a mínim, nou incendis en blocs de pisos de Barcelona. L'home va començar a actuar pel barri d'Horta. Els veïns del bloc afectat es van haver de confinar, ja que la seva integritat i seguretat estava en perill per culpa de les flames.

El piròman va ser condemnat a cinc anys de presó

A partir de llavors, es van seguir incendiant blocs d'edificis amb el mateix modus operandi: calant foc amb unes pastilles per fer barbacoa. Els Bombers de la Generalitat i els Mossos d'Esquadra ho tenien clar: eren provocats i, darrere d'ells, estava la mateixa persona, però encara no havien esbrinat. Les càmeres de seguretat van ser clau per poder posar nom al piròman, que té antecedents per fets similars: va ser condemnat a cinc anys de presó per calar foc en una casa on hi havia gent dormint.

Incendiava la xarxa elèctrica fer dificultar la feina als Bombers

Segons la investigació de la Unitat d'Investigació de la comissaria d'Horta-Guinardó dels Mossos d'Esquadra, aquest piròman és l'autor de, com a mínim, nou delictes d'incendi amb risc per les persones i altres dos delictes de danys amb l’agreujant d’incendi o d’explosió de finca en un dels casos. Per crear encara més pànic, cremava la xarxa elèctrica, així, els veïns afectats es quedaven completament a les fosques i no podien fugir de les flames, fet que també dificultava la feina als Bombers

El piròman de Barcelona ha quedat en llibertat amb càrrecs

Tot i la gravetat dels fets i els antecedents penals, el piròman ha quedat en llibertat amb càrrecs fins que se celebri el judici. Aquesta decisió ha creat gran indignació entre els veïns de Barcelona, ja que tenen por que torni a actuar i que la seva seguretat i integritat torni a estar en perill.