Els Mossos d'Esquadra, en col·laboració amb els Agents Rurals, han detingut un piròman en sèrie per nou incendis al Llobregat. L'han pogut arrestar gràcies a les pistes que ell mateix anava deixant allà on calava foc. Tot i que intentava no ser descobert, sempre feia servir el mateix modus operandi i l'han enxampat: ha ingressat a presó de manera provisional i sense fiança.

Tot va començar per uns incendis de la matinada del 18 de juliol, quan el presumpte autor dels fets va cremar 10 contenidors a diferents punts del Prat de Llobregat (Baix Llobregat). Els danys provocats van suposar una despesa de més de 13.500 euros. Gràcies a la col·laboració ciutadana, el van poder identificar i van descobrir que tenia tres encenedors, fet que el feia molt sospitós. No obstant això, els indicis no eren suficients i, en aquesta ocasió, no el van detenir.

Incendi a la Reserva Natural del Delta de Llobregat

Des de finals de juliol fins al 2 d'agost, hi va haver cinc incendis més a prop de l'aeroport i a la Reserva Natural del Delta de Llobregat, molt a prop de les pistes d'aterratge. En dues d’aquestes ocasions, a causa de la cortina de fum, les flames i la cendra que s’apropava a la zona de pistes, es va haver d’activar el Pla d'Emergències Aeronàutiques de la Generalitat de Catalunya (AEROCAT).

El detenen per un delicte d'incendi gràcies a la descripció dels testimonis

El 28 de juliol, gràcies als testimonis de la zona, van detenir el presumpte autor dels fets, que tenia les mans plenes de ferides. Va passar a disposició judicial i va quedar en llibertat amb càrrecs com a presumpte autor d'un delicte d'incendi

Cinc dies més tard, hi va haver un altre incendi a l'aeroport del Prat i les flames van arribar a superar els 30 metres d'alçada i es va haver de tornar a activar el Pla d'Emergències Aeronàutiques. Les flames van cremar més de 2.000 metres quadrats

Investigació dels Mossos i dels Agents Rurals

Els Mossos van sospitar que l'autor d'aquest darrer incendi era la mateixa persona que havien detingut dies abans i van obrir una investigació conjunta amb els Agents Rurals, que van determinar que tots els focs eren intencionats i que, darrere dels incendis, hi havia una mateixa persona, l'home que havia estat arrestat anteriorment.

El dimecres de la setmana passava el van detenir a casa la seva exparella, on estava amagat. Després de passar a disposició judicial, va ingressar a presó de manera provisional i sense fiança com a presumpte autor de nou delictes d'incendis. Segons la investigació, els nou focs van cremar  una superfície de 3.130 m² de canyes i matolls en terreny urbà i 342 m² de terreny forestal.

Onada de calor i amb temperatures extremes arreu de Catalunya

Els incendis van passar en plena onada de calor i amb temperatures extremes arreu de Catalunya. De moment, es desconeixen les causes que han motivat els incendis i la investigació continua oberta, ja que no descarten que hagi estat l'autor de molts altres incendis.