El suposat xou violent de María León va ser, segons l’actriu, un "abús policial". Després de ser arrestada per presumptament haver agredit un agent de la Policia Local de Sevilla, León ha negat els fets i ha posat el cas en mans dels seus advocats. En un missatge publicat a Instagram, l’actriu sevillana ha donat les gràcies per totes les mostres de suport rebudes i ha assegurat que "aquestes últimes 48 hores han estat veritablement difícils". "Nego haver agredit ningú", ha sentenciat León, que ha assegurat posar tota la seva "confiança en la justícia". Serà representada per l’advocada catalana Carla Vall.

En el mateix missatge a les seves xarxes socials, León assegura que no és la seva intenció "posar en dubte la feina necessària que fan els cossos i les forces de seguretat de l'Estat" però insisteix que ha estat víctima d'un "abús policial" per part d'uns agents de la Policia Local de Sevilla. 

María León, en llibertat amb càrrecs

El Jutjat d'Instrucció número 18 de Sevilla va acordar dissabte passat la llibertat amb càrrecs de l'actriu, que es manté imputada per un presumpte delicte d'atemptat contra agents de l'autoritat, segons van informar fonts del Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia (TSJA). L’actriu va ser arrestada la matinada de divendres a dissabte i va passar la nit a comissaria, fins a l’endemà, quan va ser entregada al jutge de guàrdia.

MariaLeon
L'actriu María León amb el seu germà, en una imatge d'arxiu / Cedida

La van detenir, segons la policia, per haver agredit un agent que la va intentar identificar i traslladar a la comissaria, després que l’actriu havia estat requerida per deixar de gravar una intervenció policial on participaven agents de la policia local de Sevilla.

Queixes d’associacions “pro drets humans”

D'altra banda, l'àrea de presons de l'Associació Pro Drets Humans d'Andalusia (APDHA) ha presentat una queixa davant del Defensor del Poble Espanyol (DPE) contra la Secretaria d'Estat de Seguretat i l'Ajuntament de Sevilla després de la detenció, segons detalla EFE.

El cas de María Leon "exemplifica tres tipus d'irregularitats molt esteses entre les autoritats: la difusió de notes de premsa que pressuposen la culpabilitat de la ciutadania, descoratjar l'enregistrament de les actuacions policials i els innecessaris trasllats a dependències policials", assegura APDHA. Les informacions de la nota de premsa que va fer la policia de Sevilla després de la detenció de l’actriu, asseguren, "vulneren la normativa europea en matèria de presumpció d'innocència".