Els veïns d'Osca estan molt inquiets davant de la ferma sospita de què un perillós assassí francès està amagant-se en algun lloc de la província, després de cometre un terrible crim masclista i fugir del seu país natal. El criminal, de nom Cédric Tauleygne, és un home de 34 anys, reservista de l'exèrcit francès, i amb molta experiència en supervivència. A més, l'individu podria anar armat amb dues pistoles i diversos fusells, segons adverteix la policia francesa, i és perillós, atès el seu entrenament en l'exèrcit i la seva afició pel tir esportiu.

Els fets que van desencadenar la fugida, i posterior recerca de l'assassí, van succeir la tarda de dimarts passat, 5 de juliol, a la localitat de Pouyastruc, un petit poble prop de Tarbes, situat al sud de França. La Gendarmeria Francesa, juntament amb la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, busquen sense parar el perillós reservista de l'armada francesa que, després d'assassinar dues persones, una d'elles la seva exdona, va fugir del país i es va refugiar en algun lloc d'Osca, a l'Aragó. Els agents sospiten que l'home podria estar en el municipi de Jaca, ja que van trobar la seva motocicleta abandonada en una zona desacampada, a la zona de Penya Oroel.

El fugitiu va assassinar la seva exdona i la seva nova parella

El presumpte assassí i fugitiu Cédric Tauleygne estava en procés de separació de la seva dona, Aurélie Pardon, amb qui compartia dues filles de tres i cinc anys. La tarda de dimarts passat, Cédric va aparèixer per sorpresa a la casa d'Aurélie, on la va sorprendre amb la seva nova parella, i els va assassinar els dos. Aurélie va sobreviure a l'atac i va sortir nua al carrer per demanar ajuda, però, desgraciadament, va morir al cap de pocs minuts. Els veïns, que van presenciar la dona dessagnant-se i desesperada, van alertar la policia; mentre els agents arribaven, Cédric fugia amb motocicleta després de cometre els atroços crims. En arribar la policia, van comprovar que, a més d'Aurélie, hi havia una altra víctima mortal a l'interior de l'immueble, a qui van identificar com Gabriel Fourmigué. L'exparella de Cédric, després de la separació, havia refet la seva vida juntament amb Gabriel, company de professió a l'escola Desaix de Tarbes, on ella treballava com a professora de literatura, i ell feia classes d'educació física.

Podria anar armat i és perillós, adverteix la policia

Els cossos de seguretat francesos, juntament amb els espanyols, busquen de forma molt activa al fugitiu, després que un veí de Jaca alertés de la presència d'una motocicleta abandonada en un descampat. En realitzar les corresponents comprovacions, els agents van confirmar que l'automòbil estava a nom del fugitiu, per la qual cosa la recerca i captura de l'home s'ha intensificat en les últimes hores en aquesta tranquil·la regió. Alhora, no obstant això, també s'estan duent a terme registres a la localitat de Barbazan-Dessus, on vivia la parella de divorciats. La policia alerta que l'home és perillós i podria anar armat amb, almenys, dues pistoles i fusells, armes amb què té molta destresa a causa de la seva afició pel tir esportiu. L'home, a més, pels seus anys com a reservista en l'exèrcit francès, té una gran experiència en supervivència. Cédric és descrit com un home atlètic, cabell rapat i una altura d'1,75 metres; a més, sol portar ulleres i en el moment de la fugida vestia uns texans blaus i una jaqueta de cuir fosca. La policia francesa ha habilitat una línia telefònica, en el 05 62 34 81 93, per recollir testimonis o informacions sobre el parador del presumpte assassí.