Consternació a Parla (Madrid) pel nou assassinat masclista en què un noi de 20 anys ha assassinat la seva exparella, de 18 anys, clavant-li 17 punyalades a plena llum del dia, en un parc del municipi. El mòbil del crim ha estat que la víctima estava refent la seva vida amb un altre home, un fet que provocava molta gelosia al presumpte assassí, i pel qual ha decidit presumptament apunyalar la seva exparella. El sospitós es troba en aquests moments ingressat a l'hospital, ja que després del brutal atac va autolesionar-se. 

Els fets es remunten al passat dijous 30 de juny a la tarda, en un parc situat al carrer Carlota Bustelo de Parla, un municipi de l'àrea metropolitana de la capital madrilenya. El presumpte autor dels fets es va dirigir cap a la víctima i li va apunyalar fins a disset vegades per tot el cos, especialment a la cara, al tòrax i al coll. Les múltiples punyalades van deixar la víctima greument ferida, fins al punt que va entrar en parada cardiorespiratòria. Els serveis d'emergències de Madrid van desplaçar-se fins al lloc dels fets i van efectuar maniobres de reanimació, per a continuació traslladar a la jove d'urgència a l'Hospital 12 d'Octubre. Malauradament, i després de gairebé 24 hores ingressada, la noia va acabar morint al mateix hospital. Amb ella, la xifra de dones assassinades en crims masclistes ascendeix a 24 aquest 2022, i a 1.154 des de l'any 2003. 

L'agressor va autolesionar-se després de l'atac

El presumpte autor dels fets, després de cometre el brutal atac contra la seva exparella, va autolesionar-se, provocant-se ferides molt més lleus que les que suposadament havia causat a la jove. Tots dos van ser traslladats a l'hospital. El presumpte autor dels fets està ingressat a l'hospital Puerta de Hierro de Majadahonda,  sota custòdia policial. Quan rebi l'alta serà detingut per un delicte d'assassinat i molt probablement es dictaminarà la seva entrada a la presó de manera provisional i sense fiança. El motiu pel qual el noi va decidir, presumptament, assassinar la seva exparella és la gelosia, ja que ella havia trencat la relació amb ell 8 mesos enrere, i estava refent la seva vida amb una altra persona. 

L'Ajuntament de Parla condemna el crim masclista 

El consistori del municipi de Parla, en un comunicat, ha condemnat el terrible crim masclista perpetrat contra la víctima, Cristina, una noia de només 18 anys que, en pocs dies, havia de complir els 19. L'Ajuntament de Parla declara que "rebutja i condemna profundament" aquest presumpte crim masclista contra una veïna de la localitat, i agraeix la ràpida actuació dels serveis d'emergències i de les forces de l'autoritat en l'atenció de la víctima i la detenció del presumpte agressor; també ha agraït a veïns i veïnes la seva intervenció en els fets, ja que van socórrer a la noia i col·laborar en la detenció del noi. 

El municipi de Parla, de dol 3 dies per l'assassinat masclista

L'Ajuntament de Parla ha decretat tres dies de dol oficial i va convocar una concentració. Aquesta va tenir lloc la tarda del passat divendres 2 de juliol, i va reunir desenes de persones que rendien homenatge a la víctima, Cristina. Amb ella, són 24 les víctimes mortals per violència masclista aquest any 2022.