L'assassí David Ungi, de 30 anys, ha estat detingut aquest dijous juntament amb uns altres tres homes en un centre comercial del municipi de Coín, a la província de Màlaga. Ungi era el fugitiu més buscat del Regne Unit després que assassinés un adolescent a Liverpool fa uns anys.

En aquesta operació han col·laborat conjuntament els cossos policials d'Espanya i el Regne Unit en una captura que ha estat tot un èxit després que David Ungi fet set anys des que estava pròfug. Havia comès un assassinat el 2016 i havia aconseguit sortir del Regne Unit per evitar ser empresonat.

En el moment de la seva detenció, David Ungi portava amb si una arma de foc de la marca Ruger i diversos cartutxos de munició a la seva motxilla, del calibre 9 mm. De fet, el delicte que havia comès fa gairebé set anys estava relacionat amb trets.

Què passarà amb David Ungi?

Ja ha començat el procés d'extradició després que Ungi comparegués davant d'un tribunal a Màlaga divendres passat i, posteriorment, fos posat en presó preventiva. En el moment de la seva detenció, el fugitiu estava a punt d'entrar al gimnàs al qual anava habitualment en un centre comercial de Coín.

Juntament amb ell, van ser detinguts uns altres tres homes que formaven part del seu seguici. A més de per assassinat, Ungi tenia càrrecs pendents amb la justícia britànica relacionats amb la venda d'heroïna a la ciutat de Liverpool.

L'Agència Nacional del Crim NCA porta una ratxa molt bona de detencions, aquesta setmana han ratllat tres noms de la seva llista dels més buscats amb les captures d'Alex Male, buscats per crims relacionats amb drogues, a l'aeroport de Lisboa, i Callum Halpin, uns assassins que van ser trobats i detinguts també a Portugal.

Què va fer Daniel Ungi?

Presumptament, Daniel Ungi és un dels tres responsables de l'assassinat de Vinny Waddington, un jove de 18 anys, a la ciutat de Liverpool. Segons les autoritats britàniques, a la víctima li van disparar tres vegades des d'un cotxe i van xocar contra ell quan conduïa la seva moto.

Dos dels responsables van ser detinguts el 2016, un any després d'aquest acte delictiu. Malgrat això, Ungi va aconseguir fugir del Regne Unit, les autoritats creuen que va escapar pujant a un avió el mateix dia que es va cometre l'assassinat.

Steve Reynolds, director regional de l'Agència Nacional del Crim a Espanya, va fer algunes declaracions relacionades amb la detenció d'Ungi a Màlaga: "Tres dels fugitius més buscats del Regne Unit arrestats en una setmana és un èxit. Aquestes detencions no haurien estat possibles sense l'estreta cooperació entre les forces policials del Regne Unit i els nostres col·legues encarregats de fer complir la llei a Espanya i Portugal", va dir.