Les autoritats britàniques han demanat ajuda a les espanyoles per localitzar alguns dels criminals més perillosos del país del nord d'Europa que podrien estar amagats a Espanya. La recerca i captura d'ells forma part de l'operació 'Most Wanted'.

Rafael Pérez, secretari d'Estat de Seguretat, i Sarah Cowley, ministra i consellera de l'Ambaixada del Regne Unit a Espanya van presentar fa uns dies aquesta operació en la qual col·laboraran agents d'ambdós països per trobar aquests criminals.

De fet, el Ministeri d'Interior ha publicat en el seu compte oficial de Twitter una fotografia dels 12 fugitius. El tweet està acompanyat de diverses instruccions per a les persones que vegin alguna d'aquestes persones. Hauran de contactar amb la Policia Nacional o la Guàrdia Civil immediatament i trucar al 900 926 111.

Ja n'hi ha un de detingut

Un d'ells va ser detingut fa una setmana. Concretament, Joshua Dillon Hendry que sel'acusava de diversos càrrecs relacionats amb el narcotràfic. El britànic de 30 anys va ser detingut en San Pedro de Alcántara, Marbella.

Un agent que era fora de servei va reconèixer Joshua Dillon Hendry després de veure la seva cara a diverses publicacions de les autoritats espanyoles. Va actuar ràpidament avisant altres companys i van poder detenir el britànic.

Joshua Hendry GC

Detenció de Hendry / Guàrdia Civil

Estava acusat de traficar amb crac i heroïna a les ciutats de Lincolnshire i Liverpool i s'enfrontava a una condemna de 10 anys de presó que ara augmentarà per la seva fugida. La funció de Hendry era la de controlar la línia telefònica per distribuir les droga a través del port de Grimsby. Les autoritats britàniques ja havien detingut anteriorment el seu germà i la seva mare, que estaven implicats en la trama criminal.

Molts fugitius a la província de Màlaga

El llistat dels 12 fugitius britànics que s'amaguen a Espanya és summament variat. Hi ha alguns acusats per assassinat, tràfic d'armes, robatoris o narcotràfic. En resum, persones perilloses que podrien estar establertes en municipis relativament tranquils.

Nana Opong, de 41 anys, està en crida i cerca per l'assassinat d'un home de 50 anys a Essex. Suposadament, el va disparar 8 vegades en una festa en un conflicte de bandes organitzades. Segons les autoritats podria ser a Marbella.

Hi ha alguns d'ells que es creu que estan amagats en algun punt de la província de Màlaga, és el cas d'Asim Naveed, Alex Male, Jack Mayle i Callum Michael Allan, tots ells acusats de crims relacionats amb el narcotràfic.

Alguns d'ells podrien ser a Barcelona

Encara que la província en la qual s'amaguen molts d'ells és Màlaga alguns també podrien ser a Barcelona, segons els agents britànics. És el cas de Benjamin MacAnn i James Stevenson, ambdós acusats de tràfic de drogues.

Stevenson és escocès i se l'acusa d'importar cocaïna en caixes de fruita. És un home de 56 anys de complexió gran, amb cabells blancs i una cicatriu a la cara.