Els Mossos d'Esquadra han detingut un individu de 55 anys i veí del municipi bagenc de Sant Vicenç de Castellet que, presumptament, hauria abusat sexualment de cinc nenes menors, les edats de les quals estan compreses entre els set i els nou anys. Tot i que l'home feia temps que cometia els presumptes abusos sexuals, sempre a la piscina municipal, no ha estat fins fa uns dies que les víctimes van confessar als seus pares el que ocorria. Han estat, precisament, les mares de les víctimes les que van patrullar el poble cercant l'individu, fins que finalment van trobar-lo, i van comunicar-li que havien interposat vàries denúncies contra ell. L'home, segons ha informat el mitjà Regió7, ja tenia diversos antecedents penals per delictes similars. 

L'home abusava de les nenes a la piscina, on es guanyava la seva confiança mantenint sempre un perfil baix 

Els fets dels quals acusen l'individu fa temps que passen, concretament, han succeït durant tot l'estiu, i sempre a la piscina municipal de Sant Vicenç de Castellet. Tal com ha avançat el Regió7, l'home havia comprat l'abonament d'accés a les instal·lacions i sempre que hi acudia, es col·locava a prop de les famílies afectades, de manera que, parant l'orella, podia saber els noms de les nenes, així com els dels seus pares i mares.

Cada vegada que les menors anaven a la piscina, l'individu, que intentava mantenir sempre un perfil baix per tal que ningú sospités d'ell, les seguia de forma discreta. L'home es ficava a la piscina on les nenes jugaven i allà, després de guanyar-se la seva confiança, els intentava abaixar el banyador o els feia pessigolles, segons han relatat les nenes als seus pares; alguna vegada, l'acusat també hauria intentat entrar als vestidors per veure com les petites es canviaven, i en dues ocasions se l'havia vist masturbar-se dins l'aigua. Malgrat que l'home intentava mantenir un perfil baix, el seu comportament, que sempre es repetia, va acabar fent sospitar els pares, que en alguna ocasió van cridar-li l'atenció i van dir-li que s'allunyés de les seves filles, però ell va fer cas omís. Finalment, els pares van preguntar a les nenes sobre aquest home. Tot i que, en un inici, elles deien que l'individu era "amic seu", van acabar explicant els comportaments que tenia envers elles. 

Les mares de les víctimes van patrullar el poble fins a localitzar l'individu

Després que les nenes expliquessin la veritat sobre el que havien estat vivint tot l'estiu, les famílies van interposar les denúncies pertinents contra aquests fets. Tanmateix, les mares de les nenes van començar a patrullar el poble cercant l'home, fins que finalment van localitzar-lo. Una de les mares, segons ha sabut el mitjà bagenc, va dir que l'home va mostrar-se "fred com el gel", i que únicament va posar-se nerviós quan van dir-li que l'havien denunciat, perquè "aniria a la presó". 

Múltiples antecedents i una condemna de 14 anys de presó per abusos a menors

Segons ha transcendit, l'individu acumulava diversos antecedents penals per delictes relacionats amb els abusos sexuals a menors i la pedofília. L'home havia estat condemnat a 14 anys de presó per abusar sexualment de quatre nens, d'edats entre els vuit i els onze anys, entre els anys 2008 i 2014. En aquest mateix període, l'individu havia acumulat més de 5.000 fotografies i 66 vídeos pornogràfics, segons el Regió7