La Priscila i el Constantín son una parella que han ingressat a presó de manera provisional i sense fiança per, presumptament, haver protagonitzat un dels robatoris més surrealistes que s'han viscut en els últims anys: el de la famosa bodega Atrio. Es van emportar ampolles de vi valorades en 1,6 milions d'euros. Aquest dimecres es decidia si quedaven en llibertat amb càrrecs o si continuaven a presó. La decisió ha estat ferma: seguiran a presó fins que se celebri el judici.

La Priscila, de nacionalitat mexicana, i el Constantín, de nacionalitat neerlandesa i romanesa, estan a la presó des del 4 d'agost. Segons la investigació de la Policia Nacional, l'octubre de l'any passat, van allotjar-se a l'hotel que hi ha al mateix recinte que la famosa bodega Atrio. Aquesta estança no va ser casual: feia mesos que estaven planejant el famós robatori.

Es van emportar 45 ampolles de vi valorades en 1,6 milions d'euros

Així doncs, presumptament, van idear un pla per robar les ampolles de vi que hi havia a la bodega. Mentre la Priscila va distreure el vigilant de seguretat, el Constantín va entrar a la bodega i es va emportar 45 ampolles de vi valorades en ni més ni menys que 1,6 milions d'euros. Després van marxar i se'ls va perdre completament el rastre.

Els robatoris de la bodega Atrio van passar a disposició judicial

Es van amagar per Europa utilitzant identitats falses i sent molt curosos: no agafaven cap avió per no ser identificats. No obstant això, després de mesos amb una llarga investigació, els van acabar detenint a Croàcia com a presumptes autors del robatori milionari. Al cap de pocs dies, van passar a disposició judicial i es va decretar l'entrada a presó de manera provisional de tots dos.

"Ningú està a la presó per un delicte així"

La seva advocada va presentar una al·legació demanant que els deixessin en llibertat amb càrrecs, ja que considera "desproporcionat" que no puguin sortir de la presó fins que se celebri el judici. "Ningú està a la presó provisional per un delicte així", diu la lletrada Sylvia Córdoba.

Els motius que dona la jutgessa per deixar-los a la presó provisional

No obstant això, els arguments que ha donat la jutgessa aquest dimecres, quan ha decidit que seguiran a la presó, son més que raonables. El primer motiu i més important és l'elevat risc de fuga, tot i que l'advocada assegura que no marxaran del país, ja que tenen residència a Espanya. El segon motiu és la reiteració delictiva del Constantín, que té altres robatoris pendents per fets similars. Per últim, és la gravetat dels fets, ja que no és un robatori qualsevol: és un robatori d'ampolles de vi úniques i de gran valor cultural i econòmic.