El Constantín, de 47 anys, és un dels dos detinguts pel robatori milionari de les ampolles de vi de la bodega Atrio de Càceres. Ell i la Priscila, de 28 anys, estan a la presó de manera provisional com a presumptes autors dels fets. Ha sortit a la llum el passat delictiu d'aquest lladre, que té una predilecció per robar ampolles de vi. De fet, en dos mesos, té un altre judici per un cas clavat, però en aquest cas, el robatori va ser a Madrid.

Dumitru Constantin Gabriel va néixer a Campina, una ciutat del districte de Prahova, a Romania. Aquest home de 47 anys té doble nacionalitat: romanesa i neerlandesa. L'octubre de l'any passat, juntament amb la seva parella, la Priscila, va protagonitzar un dels robatoris més surrealistes dels últims anys a Espanya.

El robatori milionari de les ampolles de vi de la bodega Atrio de Càceres

Va sostraure 45 ampolles de vi valorades en 1,6 milions d'euros de l'elitista bodega Atrio de Càceres. Segons la investigació policial, ell i la jove de 28 anys van fugir just després del robatori i van estar molts mesos amagats per Europa fins que, finalment, els van detenir a la frontera de Croàcia. Van passar a disposició judicial i es va decretar la seva entrada a presó de manera provisional i sense fiança com a presumptes autors del robatori de la bodega més famosa de Càceres.

El Constantín té dues causes obertes per altres robatoris de vi

El Constantín té molts antecedents per furts similars, ja que la seva afició principal era robar ampolles de vi elitistes. De fet, té dues causes obertes per aquests fets. Una per robar ampolles de vi a l'aeroport de Ginebra (Suïssa) i una altra per robar vi a Madrid. Per aquesta última, té el judici el mes d'octubre. 

Va robar una ampolla de vi valorada en 39.000 euros en una bodega grumet

Segons la investigació de la Policia Nacional, va anar a una bodega gurmet del barri de Salamanca i es va emportar una ampolla valorada en ni més ni menys que 39.000 euros, motiu pel qual podria estar una bona temporada a la presó.

No obstant això, de moment, només han passat a disposició judicial pel robatori d'Atrio. Tot i que van estar amagats de la justícia fent servir passaports falsos, la defensa va dir que no estaven amagats, sinó que havien anat a passar uns mesos de vacances per Europa. Aquesta excusa no va convèncer el jutge, que no va dubtar a tancar-los a la presó de manera provisional, ja que el risc de fuga era molt elevat.

"Tenien una gran professionalitat, especialització i perfecta planificació del robatori"

La investigació de la Policia Nacional ha estat extremadament complicada, ja que el Constantín i la Priscila ho tenien tot pensat al detall. "Tenien una gran professionalitat, especialització i perfecta planificació del robatori", asseguren els agents, que van fer pública la seva detenció per xarxes socials.