Dues persones han mort, i cinc han resultat ferides a la matinada d'aquest diumenge, 11 de setembre, arran d'un incendi originat en un bloc de pisos del barri de La Latina, a Madrid. El foc, que ha començat a cremar al voltant de les tres de la matinada, ha afectat un dels habitatges del bloc, i els seus dos inquilins, així com el seu animal de companyia, han mort. Entre els ferits es troba un matrimoni resident del mateix bloc, que ha patit una inhalació lleu de fum, i tres bombers, que presentaven cremades lleus. Un dispositiu format per vuit dotacions de Bombers de l'Ajuntament de Madrid, Samur Protecció Civil i agents de la Policia municipal de Madrid s'han fet càrrec de la situació, atenent als afectats i extingint les flames. La Policia Nacional, que també s'ha personat al lloc dels fets, ha obert una investigació per aclarir les causes i les circumstàncies del tràgic incident.

El foc s'ha originat en un pis de la tercera planta

Un tràgic incendi ha afectat els veïns del número 12 del carrer Calamón, al barri madrileny de La Latina. Les flames s'han originat al voltant de les tres de la matinada en un pis situat en la tercera planta de l'edifici, el qual té un total de quatre pisos. El foc ha començat a cremar en un dels pisos, creixent i desenvolupant-se ràpidament; a l'arribada dels Bombers, les flames es trobaven "totalment desenvolupades", segons han relatat els serveis d'emergències. L'incendi, que era de gran intensitat, ha trencat tant per la façana posterior com per la davantera, i ha deixat l'immoble completament cremat i fet malbé. A més del pis on s'ha originat l'incendi, un altre immoble del bloc, situat en la quarta planta, s'ha vist afectat per fum, de manera que s'ha desallotjat els seus inquilins, un matrimoni que posteriorment ha estat atès pels sanitaris a causa d'haver patit una inhalació lleu de fum.

Les tasques dels Bombers han consistit en el rescat de les víctimes i en l'extinció del foc, feina que no ha estat fàcil atesa la virulència de les flames i el seu ràpid creixement, però que finalment s'ha aconseguit. Alhora, també han treballat per evitar que el foc es propagués als pisos limítrofs i superiors.

Els Bombers de Madrid han trobat dins del pis els dos cossos totalment calcinats

Els serveis d'emergències madrilenys s'han desplaçat fins a l'edifici incendiat amb vuit dotacions dels Bombers de l'Ajuntament de Madrid, així com amb personal sanitari i agents de la Policia Municipal de Madrid. Quan els bombers han aconseguit accedir a l'interior del pis en flames, han trobat al seu interior els cossos totalment calcinats de dues persones, els presumptes inquilins del pis, així com el del seu animal de companyia, un gos. Les causes d'aquest incendi mortal ara per ara encara es desconeixen, si bé la Policia Nacional, que també es va desplaçar fins a l'immoble, ha obert una investigació per aclarir aquest tràgic succés.

L'incendi ha deixat cinc ferits lleus, un matrimoni veí i tres bombers

L'incendi, a més d'haver provocat la mort a dues persones, ha causat ferides lleus en unes altres cinc. Dues de les persones afectades són un matrimoni, veí de l'edifici i resident del pis situat a sobre de l'incendiat, i han hagut de ser ateses per una inhalació lleu de fum. D'altra banda, tres bombers han patit cremades lleus mentre treballaven en l'extinció de les flames, si bé han estat atesos i donats d'alta en el mateix lloc dels fets.