El Castellet de Perpinyà, un dels principals monuments de la ciutat, i un dels més emblemàtics, ha viscut aquesta passada nit les seves hores més fosques, a causa d'un incendi originat en un restaurant situat just al davant. Les flames cremaven virulentament al costat del monument, davant la mirada atònita i terroritzada dels perpinyanesos, que veien com el foc podia devorar un dels símbols de la seva ciutat. L'incendi, les causes del qual es desconeixen, ha començat prop de mitjanit a la primera planta de l'històric restaurant Le Mess, construït davant el monument perpinyanès. Malgrat l'espectacularitat de les flames, la ràpida intervenció dels bombers francesos ha permès extingir-les sense que es registressin ferits o danys al Castellet, tot i que l'edifici del restaurant ha quedat malmès a causa de l'incident.

L'incendi ha deixat veure enormes columnes de fum vorejant el Castellet de Perpinyà

El foc s'ha originat al voltant de la mitjanit d'aquest diumenge, 28 d'agost, i els seus últims vestigis encara podien apreciar-se aquest matí, segons relaten els mitjans locals. L'incendi, les causes del qual es desconeixen encara en aquests moments, ha amenaçat el Castellet de Perpinyà, però va començar a la primera planta del restaurant Le Mess, un altre símbol històric de la ciutat. Concretament, les flames van originar-se en el que era "l'antic menjador dels oficials", una sala molt popular del centenari restaurant, construït l'any 1844

Les flames van començar a il·luminar el cel nocturn de la ciutat de la Catalunya del Nord, causant un bon ensurt als seus veïns, que veien enormes columnes de fum i com virulentes llengües de foc cremaven no només Le Mess, sinó que també podien arribar a malmetre el Castellet de Perpinyà, donada la proximitat del restaurant amb l'emblemàtica construcció.

Els perpinyanesos comparen aquest incendi amb el de la catedral Notre-Dame

Molts veïns, de fet, han relatat als mitjans locals que han viscut aquest incendi amb la mateixa preocupació amb què es va viure l'incendi de la catedral Notre-Dame, a París, ara fa uns anys, ja que tant el Castellet de Perpinyà com el restaurant incendiat, Le Mess, són dues edificacions tradicionals de la ciutat i molt estimades pels seus habitants.

Laurence, un perpinyanès de tota la vida que viu a escassos metres d'on s'ha produït el foc, relata a L'Independant que va mirar per la finestra i va topar-se amb l'horrible visió "d'unes flames molt altes", i de seguida va pensar que es tractava d'un incendi al Castellet. En apropar-se a la zona, va poder comprovar que el que cremava era el restaurant del davant, i que desenes de dotacions dels bombers ja treballaven en l'extinció de les flames. Una altra veïna, Danielle, explica que "vaig sentir un fort estrèpit, i des de la cuina veia com les flames s'elevaven ràpidament fins al cel". 

Desenes de dotacions dels bombers van desplaçar-se fins a Le Mess per tal d'apagar l'incendi, una tasca que s'ha allargat tota la nit i que aquest migdia, encara, deixava veure les últimes restes de fumerola. El terrible episodi ha deixat impressionants imatges a les xarxes socials, que els perpinyanesos recordaran durant molt temps. 

Els bombers van intervenir l'incendi al restaurant Le Mess, que amenaçava el Castellet de Perpinyà. / Font: Xarxes socials