Halloween tràgic a Azuqueca de Henares (Guadalajara): una nena de 15 anys mor intoxicada per monòxid de carboni en un pis ocupat.

Mor una noia de 15 anys a Azuqueca de Henares

Els fets van passar el diumenge en un pis ocupat de l'avinguda Constitución d'Azuqueca de Henares, un municipi a prop de Guadalajara. Tot va començar quan, tres dies abans dels fets, van ocupar el local. Els veïns ho van veure i immediatament es van dirigir fins al lloc dels fets i van dir als veïns que "ni podien entrar ni podien fer res".

Generador elèctric en mal estat

El diumenge a la nit, van decidir fer una festa, però com que el local estava abandonat no tenien electricitat i, per tant, no tenien llum ni la possibilitat de posar música. Per aquest mateix motiu, se'ls va acudir portar un generador elèctric. El que no sabien era que aquest grup electrogen estava en mal estat.

Intoxicats per monòxid de carboni en el local ocupat

Si a tot això li sumem que el local ocupat, de poc més de 40 metres quadrats, estava mal ventilat, tenim com a resultat una intoxicació per monòxid de carboni. De cop i volta, els assistents de la festa es van començar a trobar malament i van caure a terra desplomats. Un dels afectats, abans de caure a terra, va poder avisar als seus familiars, que immediatament van trucar a la Policia.

Guardia Civil recurso / Europa Press

La Guàrdia Civil investiga la mort d'una menor de 15 anys que s'ha intoxicat amb monòxid de carboni en un local ocupat a Azuqueca de Henares (Guadajalara) / Europa Press

La víctima mortal és la Marina, una jove de 15 anys de Meco

Quan els policies es van dirigir fins al lloc dels fets, van poder comprovar que hi havia set menors d'edat a terra, entre els quals es trobava la Marina D.G., una noia de 15 anys que va morir per la intoxicació del monòxid de carboni, segons explica El Español.

La mort de la Marina ha causat gran commoció a tot arreu: era una persona alegre, estudiosa i qui gaudia de passar el temps amb els seus amics. Vivia a Meco (Madrid), un petit poble a prop d'Azuqueca de Henares i els veïns expliquen que la seva mort "es podria haver evitat".

Investigació en mans de la Guàrdia Civil

De tots els menors intoxicats, dos d'ells van ingressar a l'UCI i ja han estat donats d'alta aquest dilluns. La Guàrdia Civil ha obert una investigació i està intentant esbrinar més detalls per esclarir els fets i, encara que no descarten cap hipòtesi, pensen que la persona que va ocupar el local és un dels menors que es va intoxicar, uns fets que encara no han estat corroborats.

Dos joves moren en les mateixes circumstàncies a Andorra

Malauradament, aquesta no ha estat l'única mort per intoxicació de monòxid de carboni en els darrers mesos i, de fet, a Andorra, dos nois van morir en les mateixes circumstàncies, fet que va causar gran commoció al Principat.