Diumenge tràgic a Andorra: una noia de 18 anys i un jove de 22 han mort en estranyes circumstàncies després d'acudir en una festa en una borda de Montaup, a prop del Coll d'Ordino. Quina ha estat la veritable causa d'aquestes misterioses morts?

Desapareixen dos joves a Andorra després d'una festa

Tot va començar dissabte a la nit, la noia de 18 anys, estudiant de medicina d'Escaldes, va decidir anar a una festa al Coll d'Ordino. En aquesta festa, també hi va acudir un jove de 22 anys de Canillo, que va estudiar un curs d'ADE a Sarrià i era fill d'un polític de la parròquia. L'endemà, el pare de la noia es va començar a preocupar, ja que no havia tornat a casa i no sabia on podria estar.

Declaracions dels assistents contradictòries

Quan va denunciar la desaparició als policies, els agents van veure que un noi de 22 anys que havia assistit a la festa, tampoc havia tornat a casa. Immediatament, tant els bombers com els policies els van començar a buscar. La recerca va ser complicada, ja que les declaracions dels assistents de la festa eren molt contradictòries, fet que dificultava encara més la localització dels joves. No obstant això, els amics estaven convençuts que tornarien i que no els hauria passat res greu, tot i que cap d'ells va ser dir amb exactitud on haurien marxat els dos desapareguts.

Durant la recerca, van veure una sèrie d'elements estranys: la bossa de mà dels joves estava intacta al lloc de la festa i el cotxe del jove, estava aparcat al mateix lloc que dissabte, quan va arribar a la festa. Al cap de poca estona i després de tot el matí buscant-los, finalment, al migdia, la pitjor de les hipòtesis es va acabar complint: els van trobar morts l'interior d'una borda. Què va passar exactament?

Policía Andorra / Flickr

Els dos joves morts a Andorra s'haurien intoxicat per culpa d'un generador elèctric en mal estat / Flickr

En un moment de la nit, per causes desconegudes, els dos joves van anar a l'interior d'una borda a prop d'on s'estava celebrant la festa, però ningú ho va veure. Els seus cadàvers no mostraven signes de violència. La borda no tenia cap mena de ventilació i al seu interior hi havia un generador elèctric en mal estat: així doncs, la hipòtesi principal és que haurien mort de manera accidental per la inhalació de monòxid de carboni. 

Van inhalar monòxid de carboni d'un generador en mal estat

Aquest generador hauria estat proporcionant electricitat tota la nit, però la resta d'assistents no es van intoxicar perquè estaven a una altra caseta propera a la borda, però els dos joves, molt coneguts a Andorra, es van tancar a la bordera del generador sense saber que estava en mal estat i, al cap de pocs minuts, haurien perdut la consciència i, finalment, haurien mort a causa de la inhalació del monòxid de carboni, ja que quan van localitzar els seus cossos, ja feia hores que havien mort.

A l'espera dels resultats de l'autòpsia

Així doncs, d'entrada, tot apunta que es tracta d'una mort accidental i, actualment, els seus cossos estan a l'hospital a l'espera de què se'ls realitzi l'autòpsia, que determinarà les causes de les seves morts. Tot i que no descarten cap hipòtesi, els policies estan gairebé convençuts que no hi ha cap crim darrere i que es tracta d'un accident desafortunat.