Les autoritats colombianes es troben investigant les misterioses troballes que, en les últimes setmanes, han tingut lloc a la capital del país, Bogotà, i a altres ciutats colombianes, com ara Cali. Fa dies que apareixen bosses amb parts humanes repartides pels diferents carrers de la ciutat, com si es tractés d'un joc macabre. La policia ha comptabilitzat un total de 23 morts, i investiga els fets a contrarellotge, amb la sospita ferma que els assassinats i desmembraments són obra d'una organització criminal coneguda com "El tren d'Aragua". 

La primera bossa va aparèixer fa dues setmanes; des d'aleshores, ja sumen 23 morts

Dues setmanes enrere, a finals d'agost, van començar a aparèixer misterioses bosses negres a diferents ciutats de Colòmbia. La primera de totes elles va aparèixer a Cali, tot i que en els dies posteriors aquestes troballes s'han concentrat a la capital, Bogotà. Els cossos han aparegut tots mutilats i amb clars signes de violència; la majoria d'ells presentaven ferides de bala, tot i que molts altres també presentaven ferides d'arma blanca. Les diferents bosses han estat trobades a diferents zones de la ciutat; algunes, a lleres de rius, altres, en mig del carrer, i altres, a les escombraries. Les víctimes mortals, les edats de les quals no han transcendit, tenien edats compreses entre els 25 i els 35 anys, majoritàriament, segons Infobae

apareixen parts humanes cossos desmembrats bogota colombia
La policia de Bogotà retira una de les bosses negres que contenen parts humanes. / Foto: Xarxes Socials

Les autoritats colombianes sospiten que l'autoria dels macabres assassinats és d'una organització criminal

La policia colombiana, juntament amb les autoritats, investiguen les macabres aparicions a contrarellotge per tal de posar fi a l'onada de violència el més ràpid possible. Les primeres investigacions apunten que els crims estarien relacionats amb disputes entre bandes criminals pel "control del negoci del microtràfic" que existeix a diferents zones de la ciutat, informa El Tiempo. 

Una d'aquestes organitzacions criminals que estaria, segons les autoritats colombianes, implicada en aquests fets, seria la coneguda com "El tren d'Aragua", la qual és procedent de Veneçuela. Es tracta d'una banda que, segons informen els mitjans locals, va créixer i enfortir-se a Colòmbia durant l'època de restriccions per la COVID-19, època que no va suposar una aturada en els negocis il·lícits d'aquestes organitzacions. Davant aquesta sospita, ambdós governs, el de Colòmbia i el de Veneçuela, han activat un protocol de cooperació judicial.