Les restes d'un possible crani humà han aparegut en una zona boscosa de la muntanya de Collserola. La macabra troballa la van descobrir aquest dissabte un grup d'excursionistes que passejaven per la zona en el que pretenia ser un dia tranquil. Els individus van observar una espècie de closca blanca que sobresortia de la riera. Així doncs, els excursionistes, curiosos, la van agafar i van poder veure que era un crani. Immediatament, van avisar els agents de la policia, que van enviar un dispositiu policial de la policia científica dels Mossos d'Esquadra. Actualment, s'ha obert una investigació per esclarir les circumstàncies d'aquest desagradable descobriment. Afortunadament, tot ha quedat en un ensurt.

Els ossos han aparegut en una zona de difícil accés de Collserola

Concretament, la zona on han aparegut les restes humanes està situada just al costat de l'antic casino de l'Arrabassada, al terme municipal de Sant Cugat (Vallès Occidental), segons informa Tot Sant Cugat. Es tracta d'una zona de difícil accés, per tant, per poder accedir al lloc, voluntaris dels Agents de Defensa Forestal (ADF) de Sant Cugat, juntament amb els Mossos d'Esquadra i la Policia Local, van haver de fer pas tallant arbustos i arbres. Un cop van arribar al lloc dels fets, van poder observar que efectivament hi havia restes d'un crani, visiblement desgastat a causa del pas del temps. Com és normal, les preguntes no han tardat a sorgir, però la investigació policial que s'està duent a terme ha de comprovar, encara, si es tracta realment d'un crani humà o no.

La científica treballa per esbrinar l'origen de les restes humanes

Malgrat que els agents de la policia científica han d'esbrinar l'origen de les restes, la primera hipòtesi és que es tracta d'una resta òssia antiga, ja que li falta la part inferior de la mandíbula. Es creu que les fortes pluges dels últims dies han facilitat la seva aparició. Ara per ara, el crani es troba a l'Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Catalunya (IMLCFC). Tot i que en una primera inspecció ocular tot fa pensar que es tracta d'un crani humà, s'hauran de fer les proves corresponents per confirmar-ho. A banda d'això, també cal intentar esbrinar de qui és, quin temps té i com ha arribat fins a la zona boscosa de Collserola

Intentar obtenir mostres d'ADN

Aquest fet és més complicat, ja que la identificació d'unes restes òssies en aquest estat és un procés difícil. Els investigadors, en cas que sigui possible, intentaran extreure mostres d'ADN per dur a terme analítiques i comprovacions en una base de dades per poder identificar si la persona corresponent del crani humà està incorporada en elles. Tanmateix, aquest procés depèn en gran manera de la qualitat de les restes trobades.