Uns excursionistes troben un cadàver en descomposició al Pirineu català. Estaven fent una ruta per Setcases (Ripollès) quan han trobat el cos, que estava en avançat estat de putrefacció i, a simple vista, era molt complicat saber si era un home o una dona, però després de l'autòpsia, l'han pogut identificar i ja saben qui és i què li va passar.

Han estat uns excursionistes que estaven passant el dissabte de ruta per la zona quan, de cop i volta, cap a les 12:00, van veure el cos i, immediatament, van alertar a Emergències 112. Quan els Mossos d'Esquadra es van dirigir fins al lloc dels fets, van poder comprovar que no presentava signes de violència i no sabien a qui podia pertànyer, ja que no els constava cap denúncia de persona desapareguda a la comarca del Ripollès.

El cadàver va ser trobat en una zona que feia frontera amb França, així que no descartaven que el cos fos d'un ciutadà del país veí. Després de l'autòpsia i de les primeres investigacions, aquesta hipòtesi es va corroborar: es tractava d'un home de 74 anys que va desaparèixer en estranyes circumstàncies l'agost de l'any passat.

Jean-Claude Rey va desaparèixer fa 10 mesos

Jean-Claude Rey va ser vist per l'última vegada fa gairebé 10 mesos i hi havia una denúncia per desaparició. Els seus amics i familiars van demanar col·laboració ciutadana per trobar-lo, ja que descartaven que hagués desaparegut voluntàriament i sospitaven que li havia passat alguna cosa.

Segons explica El Punt Avui, Jean-Claude, que era un home amb molta experiència a la muntanya, vivia als Banys d'Arles (Vallespir) i el seu rastre es perdia entre Prats de Molló, Costoja i Serrallonga. Hi ha una investigació oberta per esbrinar què ha passat, però la hipòtesi principal és la de la mort accidental.

Un veí de Camprodon també va desaparèixer a Setcases

No és la primera vegada que mor un excursionista per aquesta zona. A finals de novembre de l'any passat, un home de 47 anys i veí de Camprodon (Ripollès) va desaparèixer a Setcases. Va sortir d'excursió un dia que hi havia unes condicions meteorològiques molt dures i va quedar atrapat en una allau de neu.

El rescat va ser molt complicat, ja que les condicions del temps eren extremadament dures. Així i tot, el van trobar al cap de 24 hores i estava viu, però amb signes d'hipotèrmia molt severa.

El van portar fins a l'hospital amb un pronòstic crític i, malgrat els esforços dels sanitaris, no van poder fer res per salvar-li la vida i va acabar morint, uns fets que van causar gran commoció a Camprodon, ja que el Xavi, la víctima, era una persona molt coneguda.