Novetats en el cas de Marta del Castillo: demanen dos anys de presó per 'El Cuco' i la seva mare per mentir en el judici de la desaparició i assassinat de la Marta fa 10 anys. Miguel Carcaño també assistirà al judici com a testimoni i, si no diu la veritat, també serà acusat de fals testimoni.

Marta del Castillo va ser assassinada a Sevilla el gener del 2009 i, 12 anys després del crim segueix sense aparèixer el seu cadàver. Ni l'assassí confés ni els seus còmplices volen revelar on s'amaga el cos. 

Miguel Carcaño va assassinar a Marta del Castillo i El Cuco va encobrir el crim

Es tracta d'un dels crims més mediàtics de la història d'Espanya, on hi va haver molts investigats tant per l'assassinat com per l'encobriment del crim. Miguel Carcaño va ser condemnat per assassinat, 'El Cuco', que en el moment dels fets era menor, per encobriment de l'assassinat i, els altres investigats (Samuel Benítez, Francisco Javier Delgado i María García) van quedar absolts. 

Marta del Castillo / Archivo

'El Cuco' i la seva mare aniran a judici acusats de fals testimoni per mentir en el judici de la desaparició i assassinat de Marta del Castillo fa 10 anys / Arxiu

Francisco Javier Garcia i Rosalía García acusats de fals testimoni

Es preveu que el judici comenci el dia 26 de maig del 2022 i comptarà amb sis sessions distribuïdes entre finals de maig i principis del mes de juny. Francisco Javier Garcia, conegut popularment com El Cuco i la seva mare, Rosalía García, estan acusats d'haver mentit en el judici de l'any 2011, que es va celebrar a l'Audiència de Sevilla per resoldre el cas de l'assassinat de Marta del Castillo.

"Van fer un pla amb l'única finalitat d'enganyar, sent conscients que estaven obligats a dir la veritat"

Tant El Cuco com la seva mare van dir que Francisco Javier Garcia, que en el moment dels fets era menor d'edat, estava a casa seva dormint. No obstant això, segons la sentència de l'Audiència de Sevilla, El Cuco estava en el lloc dels fets i va ajudar a Miguel Carcaño a desfer-se del cadàver de la Marta i, per tant, tant ell com la seva mare estan acusats de fals testimoni. "Van fer un pla amb l'única finalitat d'enganyar, sent conscients que estaven obligats a dir la veritat", explica el jutge instructor.

Investigaran la geolocalització dels mòbils dels sospitosos per saber on eren en el moment del crim

Caldrà esperar a saber la resolució judicial per saber si són culpables. Anys després d'aquest macabre assassinat, Netflix ha emès la docusèrie ¿Dónde está Marta? On s'explica detalladament el crim i s'expliquen els caps sense lligar d'aquest macabre assassinat.

De fet, gràcies a aquesta producció han aconseguit que s'investiguin els mòbils dels acusats: gràcies a la geolocalització podran saber on estaven el dia i hora del crim i els moments posteriors per poder saber on està amagat el cadàver de la jove sevillana.