Arran de l'emissió del documental de Netflix ¿Dónde está Marta?, la desaparició i assassinat d'aquesta jove de Sevilla s'ha tornat a posar en el punt de mira. Ha sortit a la llum com és la vida de Miguel Carcaño a presó: està guanyant molts diners i ha conegut dues dones amb les quals ha fet sexe.

Miguel Carcaño Delgado està condemnat a 21 anys i tres mesos de presó

Miguel Carcaño Delgado està complint una condemna de 21 anys i tres mesos de presó per l'assassinat de la Marta del Castillo, una menor de 17 anys a qui va matar el 2009 a Sevilla. Tot i que Carcaño ha confessat el crim, 12 anys després, encara no han trobat el seu cos.

Aquesta condemna l'està complint en el mòdul 2 d'Herrera de la Mancha (Ciudad Real). Normalment, els presos tenen diners que els ingressen els seus amics o familiars des de fora de les reixes i, gràcies a aquestes transferències, es fan favors i préstecs entre ells. No obstant això, Miguel Carcaño no es trobava en aquesta situació, ja que a causa de la gravetat dels fets, que ell mateix va confessar, ningú li ingressava diners i, durant 10 anys, va estar vivint com un pidolaire en aquest centre penitenciari.

Guanya 430 euros al mes treballant a la presó

Després de 10 anys entre reixes, la seva vida ha canviat per complet gràcies a la nova feina a la qual ha estat destinat dins de la mateixa presó. Actualment, està treballant en el destí millor valorat: guanya 430 euros al mes per treballar en un forn de pa de la presó. Tot i que pot semblar una quantitat baixa, 430 euros a la presó són molts diners.

Ha de pagar 340.000 euros de responsabilitat civil

Tothom es fa la mateixa pregunta: com pot ser que amb les atrocitats per les quals està condemnat, li concedeixin treballar en el lloc millor valorat de la presó? Doncs perquè, a més de la condemna, ha de pagar 340.000 euros com a responsabilitat civil. Així doncs, part del seu salari va destinat a aquest pagament.

També s'ha intentat guanyar la confiança dels funcionaris regalant-los alguns dels productes del forn. Per si no fos poc, segons s'explica a La Razón, Carcaño compra una gran quantitat de menjar i posteriorment el ven a un preu més elevat per guanyar un extra. Aquest "negoci" ha arribat a tal punt que, en alguna ocasió, l'única manera d'aconseguir determinats productes era comprant-li a ell, que els venia a preu d'or.

Marta del Castillo / Archivo

Miguel Carcaño ha assassinat a Marta del Castillo i està complint una condemna de més de 21 anys de presó / Arxiu

Fa sexe amb una voluntària de la Cruz Roja i amb una prostituta

Però això no és tot, Carcaño va fer sexe amb una voluntària de la Cruz Roja i més tard amb una prostituta de Valdepeñas que, segons explica La Razón, ell li enviava 250 euros al mes, ja que la dona tenia molts problemes econòmics. Miguel Carcaño ha demanat diverses vegades permisos penitenciaris que no se li ha concedit i, si té bona conducta a presó, el maig del 2030 ja sortiria del centre.