La docusèrie de Netflix ¿Dónde está Marta? ha fet que surtin a la llum moltes incògnites sense resoldre d'aquest crim. En aquest macabre assassinat hi ha cinc personatges clau, dels quals quatre estan en llibertat: alguns han estat condemnats i altres exonerats i que, actualment, tenen vides secretes allunyades dels mitjans.

Miguel Carcaño és l'únic que està a la presó

Miguel Carcaño és l'únic dels cinc que està condemnat per assassinat i està complint una pena de 21 anys i tres mesos de presó al centre penitenciari Herrera de la Mancha (Ciudad Real) i, si té bona conducta, podria sortir en llibertat el maig del 2030.

Francisco Javier García viu al sud de França

"El Cuco" és una altra figura clau en aquest cas. Francisco Javier García era menor d'edat quan van assassinar a Marta del Castillo i va ser condemnat a gairebé tres anys d'internament en un centre de menors, per encobrir l'assassinat, una condemna que va ser molt criticada i que els familiars de la víctima van considerar insuficient i injusta. Anys després, va marxar a viure a Rognac, un petit poble francès de poc més de 12.000 habitants on hi resideix actualment i on va treballar en un magatzem i com a model fotogràfic.

 Samuel Benítez és pare i es va mudar a Tenerife

"El Cuco" no va anar sol a França, ho va fer amb el Samuel Benítez, un altre dels sospitosos del crim que va estar ingressat a presó acusat d'un delicte d'encobriment d'assassinat, tot i que més tard va ser absolt de tots els càrrecs, ja que no es va poder demostrar que estigués en el lloc dels fets quan va passar el crim. Així doncs, va marxar de Sevilla per instal·lar-se a Rognac per viure allunyat de les pressions mediàtiques i es va començar a dedicar al món de l'escultura. A més té parella i ha estat pare d'un nen. L'any 2017 es va mudar amb la seva xicota a Tenerife, la terra natal de la dona, fins que naixés la criatura. Actualment, es desconeix si resideix a Tenerife o si ha tornat al poble francès. 

Sospechosos crimen Marta Castillo / Redes sociales

Alguns dels sospitosos del crim de Marta del Castillo a França / Xarxes socials

Francisco Javier Delgado

Francisco Javier Delgado és el germanastre de Miguel Carcaño, l'autor confés del crim. Ha participat en el documental de Netflix per explicar la seva versió dels fets, amb declaracions contradictòries. Segons l'última versió de Carcaño, ell va ser qui la va matar, però el seu germanastre el va ajudar a desfer-se del cos, uns fets que Delgado nega en tot moment. Va estar ingressat a presó de manera provisional i, finalment, va sortir per falta de proves. Segons explica el diari ABC, viu a Sevilla, la ciutat on va passar el crim, i treballa en una empresa de seguretat privada.

María García Mendaro

La María García, tot i la seva presumpta implicació en el crim, ha estat la qui més ha passat desapercebuda. Fiscalia li demanava 5 anys de presó per un delicte d'encobriment i contra la integritat, tot i que finalment va ser absolta. María García Mendaro era la parella de Francisco Javier Delgado i estava en el lloc dels fets quan va passar el crim, està en llibertat.

Segons s'explica a la sentència la María estava estudiant quan el pare de la Marta del Castillo es va presentar al lloc dels fets per buscar la seva filla, però ningú li va obrir la porta tot i que García Mendaro estava allà. Per aquest mateix motiu, la seva absolució ha estat molt criticada. Tot i que actualment no se sap al 100% on s'amaga, segons les fonts consultades per l'ABC, podria estar treballant com a podòloga a Màlaga.