Una jove mare de 19 anys procedent del Brasil, concretament de la localitat de Mineiros, s'ha endut una gran sorpresa en saber que els seus fills bessons, que ara tenen setze mesos de vida, van ser engendrats per dos homes diferents, és a dir, que tenen dos pares. La revelació, feta pel metge brasiler Tulio Jorge Franco, no només ha sorprès la mare, sinó que ha revolucionat la comunitat mèdica, ja que es tracta d'un embaràs molt estrany, el qual té una probabilitat d'1 entre 13.000 casos de succeir. 

Una prova d'ADN ha revelat que el suposat pare només havia engendrat un dels bebès 

La jove, que s'havia quedat embarassada, havia estat amb dos homes diferents abans de quedar-se embarassada, i quan els metges van informar-la que seria mare, ella no sabia qui era el pare dels nens que esperava. Per aquest motiu, va demanar a la seva parella que es sotmetés a una prova d'ADN, i així resoldre el misteri. Tanmateix, la sorpresa se la van endur els dos, ja que els resultats de les proves d'ADN van revelar que la parella de la noia era, efectivament, el pare, però només d'un dels bessons

Aleshores, la noia va recordar que el mateix dia en què, segons els seus càlculs, s'havia quedat embarassada, havia mantingut relacions sexuals amb un altre home que no era la seva parella. Per tal de sortir de dubtes, va demanar-li a aquest segon home que també es fes una prova d'ADN. El resultat va ser el mateix que l'anterior: era el pare de l'altre nen

Un cas molt estrany i improbable de superfecundació heteropaternal, però possible

El metge de la jove mare, el doctor Tulio Jorge Franco, ha revelat recentment aquest cas, sorprenent la comunitat mèdica i científica, ja que, si bé és possible que succeeixi, es tracta d'un cas molt estrany i improbable. Tan improbable que, segons afirma el metge, només hi ha hagut una vintena de casos com aquest arreu del món.

Jorge Franco explica que aquest és un cas de "superfecundació heteropaternal"que es dona quan dos o més òvuls del mateix cicle menstrual són fecundats per espermatozoides de diferents persones. Aquest fenomen, tot i ser altament improbable, pot donar-se fins i tot amb cinc dies de diferència entre un coit i l'altre. "És possible que succeeixi quan dos òvuls de la mateixa mare són fertilitzats per homes diferents. Els bebès comparteixen el material genètic de la mare, però creixen a diferents placentes", aclareix el metge als mitjans brasilers. La mare, per altra banda, la identitat de la qual no ha transcendit, continua sorpresa davant els resultats: "No sabia que això podia passar. [Els bessons] són molt semblants".