La Fiona és una jove de 32 anys del Regne Unit que ha estat mare, però el seu embaràs ha estat un infern, ja que tenia una greu reacció al·lèrgica a la pell a conseqüència de la gestació i les fotos de com li ha quedat la pell s'han fet virals. "És com si fos al·lèrgica al meu propi fill", explica la mare.

La Fiona Hooker és de Hampshire,del Regne Unit. Aquesta jove de 32 anys ja havia estat embarassada anteriorment i, a finals del 2020, es va quedar embarassada de nou. Al principi, tot transcorria amb normalitat, però a partir dels sis mesos, tot es va començar a complicar.

De cop i volta, li van començar a sortir taques molt estranyes pel cos, sumades a una sensació de dolor. Es pensava que serien picades d'ortiga, però la sensació que tenia no era la de la típica molèstia de quan et pica aquesta planta.

"Cada vegada em picava més, era molt insuportable. Era com si fos al·lèrgica al meu propi bebè"

Per aquest mateix motiu, va anar al metge per saber què li passava. El doctor li va receptar moltes cremes amb l'esperança que el dolor parés; així i tot, el tractament no va donar resultat. "Cada vegada em picava més, era molt insuportable. Era com si fos al·lèrgica al meu propi bebè", explica ella mateixa al diari Daily Star.

Quan li quedava un mes per parir, les ferides i les taques ja estaven a pràcticament tots els racons de la pell i el dolor no parava d'augmentar: la van haver d'ingressar a l'hospital pel fort dolor que sentia i, després de medicar-la, però fan aconseguir que li deixés de picar la pell.

Els metges no donaven crèdit a la surrealista situació i tenien esperança que quan naixés el seu fill, millorés, però va passar tot el contrari. El dolor era tan agut que no podia ni agafar el nounat en braços.

Alergia embarazo / Kennedy News and Media

La Fiona ha estat mare i ha desenvolupat una patologia molt estranya durant el seu segon embaràs: és una malaltia minoritària que només afecta una de cada 50.000 dones / Kennedy News and Media

Després de fer-li una gran quantitat de proves, els metges van determinar que patia una patologia molt estranya que només afecta una dona embarassada entre 50.000: la Fiona forma part d'aquest minúscul percentatge d'afectades.

Pemfigoide gestacional, una malaltia molt minoritària

Es tracta de la pemfigoide gestacional, que és una malaltia cutània molt minoritària que provoca herpes a la pell en algunes dones embarassades. Per aquest mateix motiu, els doctors li han recomanat que no es torni a quedar embarassada, ja que podria suposar un risc tant per ella mateixa com pel futur bebè.