Agents de la Policia Local de Burgos han detingut un home de 71 anys per un presumpte delicte de violència de gènere en l'àmbit familiar, en concret per agredir la seva filla, embarassada, segons van informar Europa Press fonts municipals.

Els fets van tenir lloc aquest dijous al voltant de les 15:10 hores en un pis del carrer Victoria Balfé, quan es va rebre un avís a la sala 112-092 de la Policia Local alertant de l'agressió d'un pare cap a la seva filla.

Ja al lloc dels fets, els agents van ser rebuts al pis per l'agredida, que es trobava molt nerviosa. La víctima va informar els agents de la Policia Local que el seu pare l'havia intentat agredir i que a més es trobava en estat de gestació, per la qual cosa els agents es van centrar a intentar tranquil·litzar-la.

El germà de la víctima va ser testimoni de l'agressió

Al domicili viuen un home, que va resultar ser el germà de la víctima, i el pare d'ambdós. El jove va manifestar els agents que havia vist al seu pare perseguir la seva germana per la casa portat una guitarra a les mans amb què va intentar colpejar-la.

En un moment donat, i per evitar que la seva germana patís una agressió, va subjectar el seu pare, el qual va destrossar la guitarra contra el terra. Ambdós germans reconeixen que fets similars s'han repetit en diverses ocasions del passat, sense que ho haguessin denunciat.

Una vegada acabades les indagacions per esbrinar el succeït, agents de la Policia Local van informar l'agressor, de 71 anys, dels motius de la seva detenció, així com els drets que l'assistien com a autor d'un presumpte delicte de violència de gènere en l'àmbit familiar.

Detenen a Burgos un home que utilitzava el seu negoci com a tapadora de narcotràfic

Agents de la Policia Nacional han detingut el propietari d'un negoci d'estètica que l'utilitzava com a tapadora per traficar amb drogues, ha informat avui la Subdelegació del Govern. L'home, de 53 anys, és presumpte autor d'un delicte contra la salut pública.

Al seu establiment, atenia els clients que demandaven els serveis derivats de la seva professió, però també aprofitava la cobertura que li brindava aquest negoci legal per rebre altres 'clients' a qui presumptament els dispensava substàncies estupefaents.

Aquesta activitat es desenvolupava diàriament i les persones que entraven a l'establiment per comprar droga romanien a l'interior a penes els minuts necessaris per realitzar la transacció. Els agents van constatar que l'home es dedicava al tràfic de substàncies estupefaents i el van detenir en el moment en què duia a terme una venda amb un altre home.

Després de la seva detenció, li van ser intervingudes 21 bossetes d'una substància de color blanc, pel que sembla cocaïna, amb un pes de 16,5 grams; quatre blísters de pastilles de diferents laboratoris; i 200 euros en efectiu, fraccionats en quatre bitllets de 50.