La justícia neerlandesa va decidir ahir, divendres 9 de setembre, que el camioner espanyol que va atropellar i matar sis persones a una localitat prop de Rotterdam surti de la presó provisional i torni a casa. L'home, de 46 anys, ha arribat avui a Espanya després d'haver estat entre reixes les últimes dues setmanes, en les quals únicament podia comunicar-se amb el seu advocat. L'empresa per la qual treballa, la popular companyia murciana de transports i logística "El Mosca", ha explicat que l'investigat es troba bé, però que no farà declaracions. Malgrat la seva posada en llibertat, el conductor continuarà sent investigat per l'atropellament múltiple mortal que va cometre a finals d'agost. 

La Fiscalia d'Holanda s'oposa a la llibertat de l'investigat i ha recorregut la decisió

El tribunal de Rotterdam ha decretat la llibertat condicional per l'investigat, tot i que manté retingut a Holanda el seu carnet de conduir, prohibint-li així que torni a conduir fins, com a mínim, la resolució del judici. No obstant això, la Fiscalia neerlandesa s'ha oposat a aquesta resolució i, de fet, ja l'ha recorreguda. El ministeri públic considera que la investigació sobre les causes del fatal accident encara no ha conclòs, i que no ho farà aviat, ja que estan pendents de rebre documentació mèdica des d'Espanya, així com resultats d'analítiques; i tampoc ha finalitzat la inspecció tècnica del camió. Per aquests motius, la Fiscalia neerlandesa sosté que el conductor hauria de continuar en presó preventiva. Tanmateix, el jutge del cas no ho ha vist així, i ha decretat la llibertat de l'investigat de forma unilateral

L'investigat haurà de respondre per la mort de set persones

Tot i que la xifra oficial de víctimes mortals, en el moment dels fets, va ser de sis persones, finalment el conductor de "El Mosca" haurà de respondre per la mort de set persones, ja que una de les víctimes mortals era una dona que estava embarassada de vuit mesos. Paral·lelament, també s'investiga el conductor per un delicte de lesions a les set persones que van resultar ferides, una de les quals continua ingressada en estat greu, mentre que les altres van rebre l'alta setmanes enrere. Amb tot, el panorama judicial que es presenta davant el conductor espanyol és complicat. Segons els primers resultats mèdics, tot apunta al fet que va patir un atac d'epilèpsia, malaltia que pateix des de fa anys, que li va fer perdre el control del vehicle, però faltarà veure quin pes juga aquest factor en el judici.