Continua creixent la xifra de víctimes mortals arran de la irrupció d'un camió de la coneguda empresa espanyola de transports i logística 'El Mosca', en una barbacoa veïnal que se celebrava a la localitat holandesa de Nieuw-Beijerland, al sud del país. Per ara, les autoritats holandeses han confirmat la defunció de sis persones, entre les quals hi hauria nens i una dona embarassada, a causa del tràgic succés, que ha commocionat els Països Baixos. A conseqüència de l'accident, hi ha set persones que han resultat ferides. Els fets van succeir el matí del passat dissabte, 27 d'agost, però la xifra de morts continua augmentant i actualitzant-se més de 24 hores després de l'accident; les autoritats holandeses no descarten que n'hi hagi encara més en les pròximes hores. 

El camió, de gran tonatge, va irrompre en una barbacoa veïnal amb dotzenes de persones

Era un tranquil un dissabte d'agost, i dotzenes de veïns s'havien organitzat per celebrar una barbacoa al peu d'un dic de la ciutat portuària. Estava tot preparat: les taules, el menjar que s'hauria de cuinar, la decoració i les ganes de viure una magnífica jornada. Tanmateix, els plans van canviar dràsticament quan, de sobte, un camió de gran tonatge va irrompre en la barbacoa, atropellant desenes dels assistents i arrasant amb tot al seu pas. Poques hores després de l'esgarrifós succés, comencen a arribar les tràgiques notícies: les autoritats holandeses confirmaven primer la mort de dues persones, que hores després van augmentar fins a quatre, i que avui ja sumen sis. A més de les sis víctimes mortals, l'accident també ha deixat set persones ferides de diversa consideració, tot i que la majoria greus, i el temor que les víctimes mortals continuïn augmentant al llarg dels pròxims dies. Entre les persones mortes, segons apunten diversos testimonis, hi hauria dos nens petits i una dona embarassada, una cosa que les fonts oficials no han confirmat, ja que continuen treballant a la zona accidentada.

El conductor del camió, que pertany a l'empresa murciana 'El Mosca', detingut i investigat

El conductor del camió, un home de 46 anys que ha resultat il·lès després del terrible accident, ha estat detingut i està sent investigat per tal d'esclarir les causes d'aquest accident. Tal com ha transcendit, se li va realitzar una prova d'alcoholèmia, el resulta de la qual ha estat negatiu. La televisió holandesa local ha fet públic que, presumptament, una furgoneta s'hauria saltat un senyal de cedir el pas just en el moment en què circulava el camió, motiu pel qual el conductor hauria intentat maniobrar per esquivar-la. Desafortunadament, però, la maniobra ha tingut conseqüències catastròfiques, ja que el camió va acabar sortint de la via, estavellant-se contra un dic i provocant diversos morts i ferits.