Els Mossos d'Esquadra han aconseguit localitzar i denunciar penalment el conductor d'un camió de gran tonatge que, el passat mes de juny, va cometre una greu imprudència que podria haver costat la vida a un matrimoni i al seu nadó de dos mesos. Els fets van succeir a la carretera C-62, a l'altura del municipi d'Olost, a Osona (Barcelona), i van quedar enregistrats gràcies a la càmera que el vehicle familiar duia incorporada. Ara, dos mesos més tard, la policia catalana finalment ha aconseguit identificar el temerari conductor, a qui acusen d'un presumpte delicte de conducció temerària

El camioner va fer un avançament en línia contínua

El passat mes de juny, un matrimoni i el seu bebè, de només dos mesos, viatjaven a Berga en el seu turisme familiar quan van presenciar una situació que mai oblidaran. Gràcies als ràpids reflexos del conductor, els tres ocupants de vehicle van salvar la seva vida. Tanmateix, el succés podria haver acabat en una tragèdia de grans dimensions.

La família, que circulava pel seu carril, va topar-se de cop amb un camió de gran tonatge que estava efectuant un avançament il·legal, ja que estava saltant-se una línia contínua i en una corba. El camioner pretenia avançar un tractor a tot preu, i per fer-ho, va saltar-se les normes de tràfic que, precisament, estan ideades i imposades per evitar morts a les carreteres.

El conductor del turisme va reaccionar ràpidament davant la situació, apropant-se al voral de la carretera per evitar una col·lisió frontal que semblava inevitable. Els fets han quedat enregistrats gràcies a la càmera de vídeo que el vehicle tenia instal·lada, gravació que també ha permès identificar el conductor del camió. Les imatges captades són, certament, impressionants: 

La investigació, que ha durat dos mesos, ha permès identificar i denunciar penalment el camioner

La família, després que la seva companyia d'assegurances els proporcionés el vídeo, va dirigir-se als Mossos d'Esquadra per tal de denunciar els fets, ja que la conducció temerària del camioner va posar en risc la seva vida i la del seu bebè de dos mesos. El Grup de Recerca i Documentació de l'Àrea Regional de Trànsit, que és l'organisme que va fer-se càrrec de la investigació, després de diverses gestions realitzades juntament amb els Mossos d'Esquadra, ha aconseguit identificar el conductor del camió després de dos mesos.  L'individu, un home de 55 anys, ha estat denunciat penalment per la policia catalana. Els Mossos d'Esquadra l'acusen d'un presumpte delicte de conducció temerària.