Deu dies després del tràgic accident als Països Baixos, en el qual es va veure involucrat un camió de l'empresa murciana de transports i logística El Mosca, i que va suposar la mort de sis persones, amb unes altres set resultant ferides, les autoritats holandeses mantenen pres el conductor mentre continuen avançant les investigacions per aclarir les circumstàncies de l'succés. L'empresa espanyola de transports va donar una primera versió, segons la qual el camioner hauria atropellat les persones provant d'esquivar una furgoneta que s'havia saltat un senyal de circulació, però ara l'advocat de l'investigat ha parlat per oferir una altra versió: el conductor del camió va patir, aparentment, un atac d'epilèpsia al volant, perdent així el control del vehicle, la qual cosa va tenir fatídiques conseqüències.

L'advocat del camioner investigat assegura que no recorda res

L'empresa per a la qual treballava el camioner en el moment dels fets, la murciana El Mosca, va emetre un primer comunicat en el qual assegurava que una furgoneta blanca s'havia creuat en el trajecte del camió en saltar-se un senyal de cedir el pas, i el camioner, en un intent d'evitar la col·lisió, va girar bruscament, perdent el control del vehicle. No obstant això, l'advocat de l'investigat, Winston de Brouwer, apuntava a l'agència EFE que es treballa amb un altre escenari que podria explicar les causes del fatídic accident.

Segons de Brouwer, el camioner "no recorda res" del succeït, i la causa del fatal atropellament, segons ell, és que Juan "va tenir molt probablement un atac epilèptic en aquell moment". Aquesta hipòtesi no és forassenyada, ja que l'investigat està diagnosticat amb aquesta malaltia, que fa anys que pateix, i per la qual es medica diàriament. Els resultats de les anàlisis de sang realitzades a l'investigat revelaran si els medicaments que pren per pal·liar la malaltia van tenir algun tipus de relació en l'atropellament múltiple.

El conductor del camió va atropellar 13 persones, i va donar negatiu en les proves d'alcohol i drogues

Els fets van ocórrer el passat 27 d'agost, i van commocionar tant els Països Baixos com Espanya, a causa del gran nombre de persones mortes i ferides. Prop d'un centenar de persones del poble holandès Nieuw-Beijerland, molt pròxim a la ciutat de Rotterdam, acudien a una barbacoa veïnal organitzada per l'històric club del municipi Club de Gel de Kom. Mentre es duia a terme la celebració veïnal, un camió de gran tonatge va irrompre a l'envelat, atropellant tretze persones. A partir d'allà, tot es va tornar fosc, tant per al conductor del camió com per als veïns del poble. Més d'una setmana després del succés, es continuen investigant les seves causes, ja que el conductor del camió, un espanyol de 46 anys, va donar negatiu a les proves de detecció de drogues i alcohol que se li van realitzar. Encara falten, no obstant això, els resultats de les anàlisis de sang que també van sotmetre a l'investigat, les quals podran donar llum sobre aquest fosc episodi.

El camioner, de nom Juan, roman pres des del 27 d'agost, i ho estarà durant una setmana més, quan comparegui davant del jutge. Llavors, el magistrat decidirà si manté les mesures cautelars o el deixa en llibertat. Aquesta decisió, però, està molt lligada als avenços de les autoritats holandeses en la investigació dels fets.