El jutjat d'instrucció número 1 de Mataró investiga un presumpte cas d'abusos sexuals d'un històric membre del Club Hoquei Mataró, Joan P., d'uns 80 anys, a un menor de 12 anys, segons ha avançat TV Mataró. Els fets s'haurien produït en diverses ocasions, com a mínim, durant dos anys. Els Mossos d'Esquadra van rebre la denúncia el passat 28 de juliol i l'home va ser citat per declarar. Finalment, el 6 d'agost el cos de la policia va tancar i traslladar l'atestat al jutjat. 

La víctima ha decidit interposar una denúncia després de 7 anys

Els fets van tenir lloc ara fa 10 anys quan el presumpte agressor va abusar d'un nen en les instal·lacions del club. Després de guanyar-se la seva confiança, ho va fer en el seu vehicle particular quan el portava als entrenaments. Més tard, el menor també va patir abusos a casa de l'agressor, a Mataró. El nen no va tornar a veure mai més l'home fins aquesta passada primavera, quan se'l va creuar pel carrer. Així doncs, després de 7 anys, ha decidit interposar una denúncia davant els Mossos d'Esquadra de la comissaria del Maresme.

L'home mostrava una actitud sospitosa

L'any 2014, una família va traslladar als responsables del club les seves queixes perquè el presumpte agressor entrava molt sovint als vestidors. Per aquest motiu, des de la junta es va decidir prohibir-li l'entrada, així com a totes les persones que no formessin part dels equips, només amb l'única excepció i de manera justificada a entrenadors i delegats. Els pares tampoc podien accedir-hi.

L'entitat condemna els fets i es posa a disposició de la persona afectada

L'any 2019, Joan P., va deixar de ser directiu del club per fer comentaris fora de lloc a una àrbitra, segons expliquen des de l'entitat, però no va marxar, ja que va continuar sent soci. Arran de la denúncia, el club ha fet públic un comunicat on es mostra a disposició del denunciant i d'altres possibles víctimes perquè el fet que l'agressor perpetrés els abusos de manera reiterada fa sospitar que podria haver-hi més víctimes. Així doncs, el Club Hoquei Mataró ha condemnat "fermament" els fets, qualsevol mena d'assetjament o agressió sexual. L'entitat també afirma que posarà "tots els recursos i mitjans" al seu abast per col·laborar amb les autoritats competents i poder aclarir els fets. Alhora, ha assegurat que revisarà els protocols i reglaments interns per evitar situacions de risc.