La Guàrdia Civil ha detingut a Adeje (Tenerife) un home de 44 anys per haver matat presumptament la seva ex-dona, de 46, a punyalades. Els fets han tingut lloc aquest diumenge a la nit en l’interior del domicili d’ella davant els ulls dels quatre fills menors. Un d'ells ha estat ferit lleu en intentar evitar l’assassinat de la seva mare.

Fonts policials han explicat a EFE que l’home hauria assestat dues ganivetades a la seva exparella abans d’atacar també un dels quatre fills quan aquest intentava intervenir per aturar el seu pare. El presumpte agressor ja havia estat detingut el passat 28 de desembre per un delicte de coacció a la víctima, però aquesta no va voler declarar davant els jutjats i l’arrestat va quedar en llibertat. A hores d’ara la policia està investigant les circumstàncies exactes de l’ocorregut aquest diumenge. 

És la quarta mort per violència de gènere en 24 hores  

Aquest ha estat un cap de setmana molt negre: quatre dones han perdut la vida, assassinades per les seves parelles o ex-parelles en només un dia. Una jove de 24 anys moria a Piedrabuena (Ciudad Real) aquest diumenge després de ser apunyalada per la seva parella a casa seva, tot i que el detingut assegura que ha estat un accident i la víctima s’hauria clavat ella sola el ganivet.

El segon crim masclista del 2023 ha tingut lloc al Puerto de Santa María, a Cadis. Un home ha disparat diversos trets a la seva dona la matinada del diumenge; al moment del seu arrest, el presumpte assassí confessava als agents haver matat "el seu amor". Finalment, un home ha estrangulat una dona després de mantenir relacions sexuals amb ella a la localitat de Roquetas de Mar d'Almeria, també aquest diumenge. Segons ha informat la policia, víctima i agressor no mantenien una relació sentimental, però l'home tenia antecedents per violència de gènere amb una altra dona. El fill de la víctima es trobava a l’habitació del costat i va sentir els crits de la seva mare, però el presumpte assassí va barrar la porta i no va poder evitar el crim.