Ionut, el fill de la dona de 44 anys i nacionalitat romanesa assassinada a Roquetas de Mar, Almeria, ha sentit com mataven la seva mare a l’habitació del costat sense poder fer res per evitar-ho. Ha estat ell qui ha alertat la Guàrdia Civil del que estava passant. “Serien les cinc de la matinada. He sentit cridar la meva mare i he intentat sortir. L’assassí havia barrat la porta perquè no hi pogués entrar. He trucat a la Guàrdia Civil, que ha hagut de derivar la porta de l’entrada per poder accedir i detenir-lo” ha explicat en declaracions a l’agència EFE.

El fill de la víctima no sap si l’assassí “s’ha colat per la porta o li ha obert” la seva mare. En aquells moments, ell estava dormint i no ha vist com entrava l’autor del crim, un home senegalès de 30 anys amb qui no tenia cap mena de relació més enllà de conèixer-lo de vista. De fet, el Ionut detalla que era molt habitual veure’l remenant els contenidors d’escombraries del barri.

La víctima, la Nina, havia nascut a Romania, però feia molts anys que s’havia instal·lat a Roquetas de Mar, on vivia al carrer de las Palmeras. Havia treballat en diferents magatzems i hivernacles de la zona, encara que feia un temps que s’havia quedat sense feina i “treballava a casa”. Ara, el seu fill no sap què passarà amb el cadàver de la seva mare, que ha estat traslladat a l’Institut de Medicina Legal d’Almeria per a practicar-li l’autòpsia.

L’autor del crim ha confessat que la va matar després de mantenir relacions sexuals amb ella

Un cop ha estat detingut, l’autor del crim ha confessat que havia mantingut relacions sexuals amb la víctima i després l’havia estrangulat fins a matar-la. Entre víctima i assassí no hi havia cap relació sentimental, tot i que ell tenia antecedents per violència de gènere amb una altra dona. La Guàrdia Civil ha obert una investigació sobre els fets, però de moment la principal hipòtesi no és la d’un crim masclista, encara que podria canviar en funció de les indagacions.