La família de l'Esther López de Traspinedo està convençuda que l'Óscar Sanz és l'autor de la mort violenta de la jove de 35 anys, uns fets que està investigant la Unitat Central Operativa (UCO). La jutgessa ha tornat a denegar una petició de la família, que havia demanat que no es tinguessin en compte unes imatges clau del vehicle del sospitós, unes imatges que demostrarien que el cotxe va patir danys mentre estava sota custòdia policial.

Tot va començar amb l'informe pericial que va fer l'Institut Armat: asseguraven que els danys del cotxe de l'Óscar eren compatibles amb les ferides que presentava el cos de la víctima. No obstant això, el sospitós assegura que un d'aquests danys no estava abans que la policia intervingués el vehicle i va demanar a la jutgessa que ho investigués.

Óscar Sanz, en el punt de mira pel crim de Traspinedo

La magistrada va demanar a Telecinco i al diari 20 Minutos que entreguessin unes imatges on es podia veure que el cotxe, abans de ser entregat a la policia per demostrar que, suposadament, el cotxe no tenia un dels danys abans de ser entregat a la Guàrdia Civil. Si això es corrobora, seria una prova clau a favor del sospitós. La família de la jove de Traspinedo ha demanat que no s'admeti el recurs del sospitós, però la jutgessa ha denegat la petició, ja que considera que aquest recurs és clau per la defensa de l'Óscar Sanz.

Esther desaparecida / SOS Desaparecidos
Esther López va morir en estranyes circumstàncies el mes de gener a Traspinedo (Valladolid) / SOS Desaparecidos

Esther López de la Rosa

L'Esther López de la Rosa va desaparèixer en estranyes circumstàncies el 13 de gener a Traspinedo. L'Óscar va ser l'última persona que la va veure amb vida. Segons la Guàrdia Civil, hi ha una gran quantitat d'indicis incriminatoris que el converteixen en el principal sospitós. El més important és que van trobar ADN de la víctima al seu maleter i el posicionament del seu GPS. Així i tot, continua defensant la seva innocència i està en llibertat sense càrrecs: la jutgessa es vol esperar a saber els resultats de les proves.