Recorda quan Unió de Pagesos abocava fems davant de la de l’extinta conselleria d’Agricultura per queixar-se d’algun dels habituals maltractes que reben els agricultors a casa nostra. Però ara és molt diferent. El que s’aboca és marihuana, de manera autoritzada i, alerta aquí, davant d’una comissaria dels Mossos d’Esquadra

 

Els fets van passar el passat 4 d’octubre, tal com denuncia en un comunicat el sindicat de la policia catalana SAP-FEPOL, que explica que la mala gestió que s’ha de fer de la marihuana que cada dia es confisca a Catalunya no deixa més remei que anar-la amuntegant en comissaries, amb el perjudici per la imatge del cos dels Mossos i la salut dels mateixos agents i també dels veïns dels equipaments policials.

Cinc detinguts i 3.000 plantes de marihuana

En el cas que ens ocupa, i tal com es pot veure en aquestes imatges i vídeos a les quals ha tingut accés ElCaso.cat, després de desmantellar una plantació amb 3.000 plantes, els operaris van abocar les plantes davant de la comissaria d’Amposta (Montsià) per tal de ser emmagatzemades. Aquesta marihuana havia estat confiscada en una operació que van fer els Mossos d’Esquadra aquell mateix dia, quan una patrulla de paisà va sentir l’olor de marihuana que sortia d’una antiga granja de Sant Carles de la Ràpita. Quan van rebre l’autorització judicial i s’havien pogut aconseguir reforços, van accedir a la nau i van detenir cinc persones de nacionalitat albanesa i van confiscar un total de 3.200 plantes de marihuana.

MarihuanaEbre002
Imatge de la marihuana intervinguda durant l'explotació d'aquest cas a la Ràpita / SAP

Els Mossos d’Esquadra van aconseguir que un transportista local traslladés la marihuana que havien intervingut fins a la comissaria, on s’ha de guardar, sempre que les investigacions hagin comportat detinguts. Segons asseguren fonts de la policia catalana, el transportista va abocar les plantes a la part exterior de la comissaria. Tot i això, els Mossos expliquen que si bé va ser error dipositar-les allà, asseguren que van ser-hi molt poca estona i que van ser entrades al pàrquing de la comissaria.

Una vella problemàtica sense solució

Sigui on sigui que van anar a parar, els Mossos no amaguen que existeix una problemàtica com la que denuncien els sindicats policials i no s’ha organitzat degudament com gestionar la gran quantitat de plantes que s’han de guardar per ordre judicial, ni que sigui durant pocs dies. A la comissaria de Tortosa, per exemple, com passa en altres equipaments del país, disposen un contenidor per guardar-les, però no és el cas de la comissaria d’Amposta o de Gandesa, on la marihuana ha de guardar-se al pàrquing, generant mala olor, problemes de salut als agents dels Mossos i donant una mala imatge quan els ciutadans assisteixen a dependències policials.

Els Mossos van dissenyar un búnquer per guardar la marihuana, en un magatzem central, a Barcelona, però algunes fonts de la policia catalana asseguren que si bé les obres estan fent-se, no s’arribarà a posar en marxa per la complexitat de la gestió d’un espai com aquest, que hauria d’estar fortament vigilat les 24 hores del dia i s’hauria de gestionar el trasllat de la droga des de diversos punts del país fins a la capital, amb els problemes logístics i de seguretat que comportaria.