Nou vídeo preocupant de la ciutat de Barcelona. Aquest dissabte, 8 d’octubre, un grup d’agents dels Mossos d’Esquadra fora de servei van ser reconeguts per una parella que resideix al carrer d’en Roig, al Raval (Ciutat Vella) de Barcelona, i van ser increpats i atacats. Segons consta a l’atestat que van fer els mateixos agents, que si bé estaven fora de servei van actuar, en ser atacats, la parella els hi va llençar objectes des d’una finestra i els van ruixar amb aigua i també lleixiu. Com que les versions dels fets són contradictòries, el Departament d'Interior ha decidit recavar informació per esclarir els fets. A hores d'ara no consta que s'hagi obert formalment una informació reservada.

 

Els fets van passar al voltant de les dotze de la nit quan els agents, que estaven fora de servei, van passar pel carrer on viu aquest home, que acumula 18 antecedents policials per diversos delictes, i els va començar a increpar, després d’haver-los reconegut com a habituals policies que treballen en aquest districte de la ciutat. No només els van insultar i llençar objectes des del balcó. L’home, magrebí nascut l’any 1984, va baixar al carrer amb una barra de ferro i va atacar un dels policies, que va ser ferit lleu

Van repel·lir l’atac amb les defenses policials

Els agents, segons han explicat des dels Mossos d’Esquadra, van repel·lir l’atac amb l’ús de les defenses. Durant la intervenció, i també segons consta a l’atestat policial que els agents van fer després de l’actuació, els policies van interceptar dos patinets elèctrics en entendre que podien ser robats, esperant que l’home acredités si eren seus i com els havia aconseguit. 

Per la tipologia d’actuació, no es va poder detenir l’home, que en ser conegut dels agents, va quedar denunciat per un delicte d’atemptat contra agents de l’autoritat, han explicat oficialment els Mossos d’Esquadra. La parella de l’home també va ser denunciat pels agents, pel mateix delicte. Els dos seran citats pel jutge que li pertoqui instruir la causa.

L’acusat dóna una versió diferent

Tot i això, l’acusat ha difós en diverses xarxes socials una versió diferent de la que expliquen els agents. L’home, que acumula una vintena d’antecedents, assegura que els agents van ser els que van anar a buscar-lo i que es van pixar a la porta de casa seva, i que per això va baixar a atacar-los amb una barra de ferro.

Si va ser així, expliquen des de la comissaria de Ciutat Vella, on estan adscrits els agents, ho podrà intentar demostrar davant del jutge. Fonts oficials de la policia catalana avalen l’actuació dels agents quan van ser reconeguts i atacats pel lladre multireincident.