Els Mossos d'Esquadra han detingut un jove de 38 anys per fer-se passar per advocat i estafar més de 45.000 euros a un empresari que tenia problemes per deutes i impagaments. Després de dos anys, va començar a sospitar que l'havia enganyat, ja que tenia una actitud molt estranya i va descobrir que hi havia moltes altres víctimes.

L'estafa va començar el 2019. La víctima va contactar amb el fals advocat perquè estava molt preocupat per la rendibilitat de la seva empresa: tenia problemes per impagaments i deutes i estava perdent molts diners. El presumpte autor dels fets es feia passar per advocat especialitzat a reclamar impagaments.

El modus operandi del fals advocat de Tarragona

A partir de llavors, aprofitant-se de la falta de coneixement de la víctima en temes de dret, li va dir que li havia de cobrar les taxes judicials més el 10% del deute que recuperessin. No obstant això, quan va veure que l'empresari s'ho estava creient tot, va decidir augmentar aquests interessos fins a un 30%. A tot això li va anar sumant altres costos addicionals, sumant una quantitat total de més de 45.000 euros.

Cotxe Mossos d'Esquadra / ACN
Els Mossos d'Esquadra han detingut un jove de 38 anys que es feia passar per advocat i que, presumptament, ha estafat més de 45.000 euros / ACN

El jove de 38 anys no podia treballar com a advocat

El temps anava passant i l'empresari no rebia cap resposta de l'advocat. Quan va començar a buscar el seu nom per xarxes socials va descobrir la magnitud del problema: no era advocat i havia estafat diverses persones amb aquest modus operandi. Per aquest mateix motiu, va posar una denúncia als Mossos d'Esquadra, que van poder comprovar que el jove de 38 anys no tenia la titulació necessària per treballar com a advocat.

Després de dos mesos d'investigació, el van acabar detenint la setmana passada a Tarragona com a presumpte autor d'un delicte d'estafa. Després de passar a disposició judicial va quedar en llibertat amb càrrecs i mesures cautelars fins que se celebri el judici.