Els Mossos d’Esquadra han detingut dos joves de 20 i 23 anys, els dos de nacionalitat espanyola, que els han enxampat intentat passar-se de llestos per marxar sense pagar d’una gasolinera del Pont de Suert. Ho van intentar, però van tenir mala sort. Un agent dels Mossos d’Esquadra fora de servei els va enxampar mentre cometien un error. Anem a pams. 

A última hora d’aquest passat diumenge dos joves van aturar-se en una gasolinera a tocar de l'N-230, en el seu pas per aquest poble de l’Alta Ribagorça, i després d’omplir el dipòsit, van marxar sense pagar. Des de l’establiment es va avisar als Mossos, que quan van arribar van revisitar les imatges de les càmeres de seguretat i van repartir el número de les plaques de matrícula a les altres patrulles. La placa, però, no lligava amb el cotxe que havia marxat sense pagar.

Un agent dels Mossos els va veure canviant la matrícula

Al cap de poca estona, un agent dels Mossos d’Esquadra que estava fora de servei va alertar a la comissaria que havia vist, a la mateixa carretera, un cotxe aturat manipulant les plaques de matrícula i que un dels ocupants del vehicle les havia llençat al pantà. L’agent fora de servei va seguir el cotxe, donant detalls de la ubicació als seus companys, fins que els van poder aturar, en arribar a l'accés a l'autovia A-2 des de l'A-14.

Les comprovacions van permetre confirmar que les plaques de matrícula que havien fet servir per no ser detectats quan marxessin sense pagar, i que després van abandonar, eren les d’un cotxe que feia temps que estava abandonat en un aparcament de la comarca. Els hi van desmuntar i les van posar al seu cotxe, per poder omplir el dipòsit sense que, a posteriori, els poguessin relacionar amb l’estafa de marxar sense pagar.

El truc per no pagar la gasolina no ha funcionat

Els dos joves van quedar detinguts pels Mossos acusats d'un delicte de falsificació de document públic i els dos van ser entregats al jutge de guàrdia de Lleida, que en va ordenar la seva llibertat amb càrrecs. El pla per omplir el dipòsit de gasolina gratis no estava mal pensat. Però van errar en com desfer-se de les plaques que els havien d’encobrir. L'empres que gestiona la gasolinera del Pont de Suert també els ha denunciat per marxar sense pagar i hauran d'abonar el combustible.