Novetats de l'explosió d'Alcorcón (Madrid): descarten que la causa de les flames hagi estat una canonada amb gas. Segons els Bombers de la Comunitat de Madrid, al local afectat no hi havia cap conducta d'aquesta mena i pensen que ha estat provocat per una espurna d'una generadora, que ha calat foc en un material aïllant.

Els fets han passat aquest dijous a la tarda al carrer Oslo número 45 d'Alcorcón. Les flames han provocat una gran columna de fum visible des de diferents punts de la ciutat. A conseqüència del foc, originat a la planta baixa de l'edifici, ha mort un nen de 5 anys, el seu germà de 9 mesos ha ingressat a l'hospital amb un pronòstic greu, igual que la seva mare de 30. 

El pare es va salvar perquè va sortir de l'edifici a veure què passava

El pare de la víctima mortal estava casat amb la dona greument ferida. Quan els seus veïns el van alertar que hi havia fum i que es quedessin tancats a casa. No obstant això, va sortir a l'exterior per veure què passava i, en qüestió de segons, tot va empitjorar i van començar les explosions, amb la seva família a l'interior de l'edifici, explica el diari NIUS.

"No hi havia cap connotació que fos una fuita de gas"

"Quan vam arribar al lloc, la combustió estava totalment desenvolupada i no hi havia cap connotació que fos una fuita de gas", explica Raúl Esteban, el cap de Bombers d'Alcorcón. La unitat de la Policia Científica de la Policia Nacional ha obert una investigació per esclarir les causes d'aquesta tragèdia. Segons diuen els veïns de la zona, han sentit diverses explosions que venien des de l'interior del local en obres.

L'espurna d'una generadora i material aïllant, la causa de les flames

Encara que no hi ha cap teoria corroborada, la hipòtesi de l'espurna d'una generadora i el material aïllant, concretament poliespan, cada vegada agafa més força. Quan es crema aquest material es genera una gran quantitat de fum molt dens i això hauria estat el desencadenant de la tragèdia. La jove de 30 anys està greu, però estable. El seu bebè, que va ingressar a l'hospital La Paz amb el mateix pronòstic que ella, ara té un pronòstic reservat. De 28 famílies que viuen a l'edifici, algunes d'elles encara no han pogut tornar a casa, ja que estan inspeccionant la zona per saber les causes d'aquest fatal accident.