La Divisió d’Afers Interns (DAI) dels Mossos d’Esquadra ha obert una Informació Reservada per aclarir els fets que es van succeir aquest dissabte, 8 d’octubre, de nit al carrer d’en Roig, al Raval (Ciutat Vella) de Barcelona, on agents de paisà dels Mossos d’Esquadra van ser agredits per un home amb antecedents.

Davant de les diverses versions, tant de l’home com també dels veïns, i per tal d’aclarir-ho, la Direcció General de la Policia ha demanat a la DAI que ho investigui per poder saber què va passar. A hores d’ara, i segons fonts d’Interior, no es detecta cap actuació irregular per part dels agents de paisà, tot i les acusacions per part dels veïns, però han decidit demanar a la DAI una Informació Reservada per tal d’aclarir-ho i poder contraposar les diverses versions. 

 

Els agents, que estaven fora de servei, com va explicar ahir ElCaso.cat, estaven pel carrer, al cor del Raval, quan una parella els va reconèixer i els va començar a increpar i a llençar objectes, també aigua i lleixiu. Sempre segons l’atestat policial que els agents van presentar a comissaria, per denunciar la parella -l’home, del 1984 amb 18 antecedents policials-, consta, com també es veu al vídeo, que l’home els va atacar amb una barra de ferro, i que els agents van fer ús de les defenses policials per repel·lir l’atac.

Els agents, segons van detallar fonts oficials dels Mossos, van confiscar dos patinets elèctrics presumptament robats per tal d'aclarir-ne la procedència, com es fa habitualment amb productes que els policies tenen indicis que poden ser robats.

S'espera aclarir els fets

Des de la Direcció General de la Policia, comandada per Pere Ferrer, s’ha optat per demanar a la DAI que obri aquesta Informació Reservada, una de les potestats que té la direcció general, per tal d’aclarir els fets i permetre que els agents també ofereixin la seva versió dels fets, contraposant-se amb les versions que han donat els veïns i la persona afectada, que assegura que els agents el van anar a buscar a casa, tot i estar fora de servei, i que van donar cops i es van pixar a la porta.

Els Mossos d’Esquadra asseguren que s’està recollint informació i fonts de la policia catalana insisteixen que l’actuació va ser correcte i que la investigació que farà la Divisió d’Afers Interns (DAI) així ho avalarà. Fonts sindicals asseguren que l'obertura d'aquesta Informació Reservada permetrà als agents "explicar-se". La pressió també ha arribat des de la trinxera política. Des de la CUP de Barcelona s'ha demanat explicacions a Interior per aquesta actuació.