L'Enrique és un home que ha estat detingut per, presumptament, haver abusat sexualment d'un nen de 12 anys a Girona. El presumpte pederasta va conèixer la víctima en un camp de futbol i, aprofitant-se de la seva curta edat, el va convèncer per anar a casa seva i va ser allà on, presumptament, el va violar. Té un altre judici pendent per un cas similar i s'ha mostrat poc col·laboratiu al llarg de la investigació. La jutge del cas ha decretat la tarda d'aquest dijous, 8 de setembre, la presó provisional comunicada i sense fiança per l'acusat, en apreciar risc de reiteració delictiva.

Segons avança El Punt Avui, el presumpte autor dels fets es diu Enrique Campos Osorio i va ser detingut pels Mossos d'Esquadra el dimarts. Tot va començar per una denúncia de la mare de la víctima, un nen de 12 anys de Girona, que assegurava que el seu fill havia estat víctima d'abusos sexuals per part de l'Enrique.

El presumpte pederasta va enganyar la víctima i el va violar a casa seva

La Policia catalana va obrir una investigació per esclarir els fets i van descobrir que, presumptament, el pederasta havia parlat amb la víctima en un camp de futbol de Girona i que l'havia convençut per anar a casa seva. Va ser al seu domicili on, presumptament, el va violar.

Cotxe Mossos recurs / ACN
Els Mossos d'Esquadra detenen un presumpte pederasta a Girona per abusar sexualment d'un nen de 12 anys  / ACN

Té dos judicis pendents a Girona i a la Bisbal de l'Empordà per fets similars

Quan van mirar la fita de l'Enrique van descobrir que tenia un judici pendent per dos casos similars, un a Girona i un altre a la Bisbal de l'Empordà (Baix Empordà) i, davant les evidències del nou abús, el dimarts el van detenir.

Va passar a disposició judicial i, de moment, s'ha decidit que continui detingut, ja que cal esperar a saber els resultats de l'exploració de la víctima, que encara ha de declarar. D'altra banda, han d'analitzar mostres biològiques que han trobat a la roba del nen.

Enrique Campos Osorio es nega a donar una mostra d'ADN

Si aconsegueixen extreure l'ADN i aquest coincideix amb el de l'Enrique, serà una prova clau de cara al judici. No obstant això, no està sent feina fàcil, ja que l'Enrique s'ha negat a donar, de manera voluntària una mostra d'ADN per poder comparar-lo amb les restes biològiques de la roba del nen.

Decreten presó comunicada i sense fiança per a l'acusat

La jutge del cas ha decretat que l'acusat, Enrique, que la tarda d'aquest dijous ha passat a disposició judicial, ingressi a presó sense fiança, tot i que tindrà dret a comunicar-se, segons ha sabut l'ACN. La magistrada considera que l'Enrique, qui no s'ha mostrat obert a col·laborar en la investigació policial, té un alt risc de reiteració delictiva. L'Enrique ha negat els fets davant la jutge, però ella considera que tant la declaració de la mare com l'examen forense i l'exploració del menor són indicis suficients per decretar la presó comunicada i sense fiança per l'acusat. Aquesta resolució, tanmateix, no és ferma, i encara es pot recórrer a l'Audiència de Girona.