La investigació de la mort violenta de l'Esther López de Traspinedo és una de les més complicades a les quals s'ha enfrontat la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil a Valladolid. Han passat més de vuit mesos des que la van matar i, de moment, encara no hi ha cap culpable ni cap persona imputada. No obstant això, a ulls dels investigadors, l'Óscar Sanz és el principal sospitós del cas. Aquests son els detalls de la investigació.

L'Óscar va ser l'última persona que la va veure amb vida la matinada del 13 de gener a Traspinedo. Segons la seva versió dels fets, plagada de contradiccions i mentides, van començar a discutir al cotxe i ella li va dir que volia baixar del vehicle i, a partir de llavors, se li va perdre completament el rastre. Al cap de tres setmanes, van trobar el seu cadàver amb signes evidents d'haver patit una mort violenta.

La jove de 35 anys va morir després de ser atropellada: la van deixar morir i, si hagués rebut assistència mèdica, ara estaria viva. A més, no va morir on va ser trobada: la persona que la va matar ho va fer en un altre lloc i va moure el seu cadàver posteriorment. A més, es va encarregar de posar els seus objectes personals just al seu costat per fingir que havia estat víctima d'un accident de trànsit.

Els indicis incriminatoris de l'Óscar Sanz, sospitós de la mort de l'Esther López de Traspinedo

Els agents de l'Institut Armat estan convençuts que l'Óscar és la persona que la va matar, però no han aconseguit saber el mòbil del crim. Ell continua defensant la seva innocència, però hi ha una gran quantitat d'indicis incriminatoris: la seva fràgil coartada, l'ADN de la jove de 35 anys al seu maleter, el posicionament del seu GPS, les càmeres de seguretat on es veu com neteja el seu cotxe a consciència hores després de l'atropellament.

Tot i els clars indicis, la jutgessa no ha decretat cap mesura cautelar contra ell. El motiu és que es vol esperar a saber els resultats d'un informe del cotxe del sospitós, que va esborrar les dades de navegació de la centraleta. Aquest nou informe serà clau per la investigació, que està sent molt complicada i plena de dades que no quadren.