La desaparició i mort de l'Esther López de Traspinedo (Valladolid) continua sent un enigma vuit mesos després. Segons l'informe pericial de la Guàrdia Civil, el seu cos presentava unes lesions que podrien ser anteriors a l'atropellament i que, per tant, estaríem parlant d'un homicidi dolós. Ha sortit a la llum quin ha estat l'origen de les lesions: tot apunta que estan fetes amb una forquilla de postres.

Es tracta d'unes lesions que estaven a la part dorsal de la seva mà dreta. Son unes ferides rodones i superficials que, segons els agents de l'Equip de Reconstrucció d'Accidents de Trànsit de la Guàrdia Civil (ERAT), son incompatibles amb l'atropellament. Així doncs, plantejaven la hipòtesi que aquestes lesions fossin anteriors a la seva mort i que, per tant, l'atropellament hagi estat en el transcurs de l'agressió, fet que agreujaria el cas: ja no seria un homicidi imprudent, sinó un homicidi dolós, castigat amb penes de fins a 15 anys de presó

L'informe de la Guàrdia Civil sobre les lesions de l'Esther López

Segons s'explica a l'informe de la Guàrdia Civil, "les lesions referides han estat generades per una eina o utensili amb un mateix patró repetitiu, agrupades, arrodonides i disposades en línia recta, en número de tres, d'escassa penetració", molt probablement una forquilla de postres. Així i tot, aquesta hipòtesi no està 100% corroborada, com tampoc ho està que les lesions siguin anteriors a l'atropellament. La Policia Científica està buscant pistes per poder-ho confirmar.

Óscar Sanz, el principal sospitós de la mort violenta de la jove de Traspinedo

L'Óscar Sanz va ser l'última persona que la va veure amb vida i, a ulls dels investigadors, el principal sospitós del cas. Les últimes novetats respecte a aquest home ha estat que l'han enxampat amb més mentides: va netejar el cotxe hores després de la desaparició de l'Esther López de la Rosa, però ell ho continua negant. L'Institut Armat està convençut que ell és el responsable dels fets i hi ha una gran quantitat d'indicis incriminatoris. 

La família de la jove de Traspinedo va demanar que ingressés a presó de manera provisional com a presumpte autor dels fets, però la jutgessa instructora ho ha denegat: continua en llibertat sense cap mesura cautelar, ja que prefereix esperar a saber els resultats d'un informe del seu cotxe, que serà clau per saber quin va ser el seu paper en la desaparició i mort violenta de l'Esther López.