La Guàrdia Civil ha aconseguit desmantellar un taller artesà i clandestí de fabricació de tota mena d'armes, artilleria i munició, entre d'altres, situada en un garatge privat de Bermeo, a Biscaia (País Basc), alhora que ha detingut el presumpte responsable. El detingut és un home de 51 anys que fabricava armes, peces per acabar d'acoblar les armes, així com la munició necessària, amb dues impressores 3D d'última generació al seu propi garatge, que tenia perfectament habilitat per a l'esmentada tasca. Malgrat que, ara per ara, es desconeixen les intencions del detingut, els agents sospiten que gran part de les armes i munició fabricades estaven destinades a la venda il·legal. La investigació, que es va iniciar el mes de desembre passat, continua oberta i en marxa.

L'home tenia en el seu poder un gran arsenal d'armes i armes de guerra que han estat intervingudes

La Guàrdia Civil, que en els últims dies ha entrat al garatge on l'investigat duia a terme la fabricació de les armes amb impressores 3D, ha constatat que l'home tenia en el seu poder un gran arsenal d'armes, incloent-hi armes de guerra i la seva corresponent munició. Així doncs, s'han intervingut, a més d'armes de foc, tres fusells d'assalt, pistoles municionades, una escopeta de canons i cinc artefactes explosius. També han estat confiscats 200 iniciadors elèctrics, tres quilos de pólvora, més de sis quilos de precursors per crear barreges explosives i 400 cartutxos metàl·lics, segons confirma EFE. Finalment, els agents també han intervingut les dues impressores 3D d'alta gamma amb què l'investigat elaborava el material. 

El garatge, o taller, de l'investigat, comptava amb tots els materials necessaris per fabricar amb èxit armes, components d'aquestes i la seva munició. Disposava de nombrosos envasos de resina per a impressió 3D i de bobines de filaments PLA, la matèria primera utilitzada per a la seva fabricació. Alhora, al soterrani d'un edifici pròxim l'investigat tenia un altre taller, on fabricava la munició, que també estava totalment equipat amb les eines i materials necessaris per a la creació de la munició. Concretament, segons ha sabut EFE, l'individu fabricava munició dels calibres 45 ACP, 6,35 ms., 9 mm parabellum, 44 magnum i 223 Remington, alguns dels quals estan catalogats com a calibres de guerra.

La investigació es va iniciar fa mesos i continua oberta

La Guàrdia Civil, mitjançant el Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (CITCO), va detectar una transacció de precursors d'explosius a través d'una plataforma de comerç en línia. Les investigacions dels agents van permetre constatar que la transacció s'havia realitzat en un garatge del municipi basc de Bermeo, a Biscaia, i malgrat les nombroses mesures de seguretat que l'individu havia adoptat, van aconseguir localitzar-lo. Després de nou mesos d'investigació, aquesta s'ha saldat parcialment amb èxit, ja que s'ha assolit la detenció del fabricant d'armes i la intervenció de les armes i munició fabricades. No obstant això, la investigació continua oberta, perquè ara per ara es desconeix la finalitat amb què el detingut fabricava les armes i la munició, si bé els agents sospiten que el seu objectiu era vendre-les a tercers al mercat negre.