Els Mossos d'Esquadra han identificat i detingut els cinc presumptes autors d'una brutal agressió homòfoba ocorreguda al metro de Barcelona a finals del passat mes de maig, després de gairebé quatre mesos des de l'agressió. A la vegada, la policia de la Generalitat també ha detingut una sisena persona, acusada d'haver participat en un delicte d'amenaces greus amb motivació LGTBIfòbica contra un treballador del metro de la ciutat el passat mes d'abril. Els cinc detinguts, que ja han passat a disposició judicial, han quedat en llibertat, mentre que el sisè ha quedat en llibertat amb càrrecs. 

Cinc joves van apallissar brutalment un jove per la seva orientació sexual al metro de Barcelona 

Prop de les 06:30 del passat 28 de maig, un jove de qui no ha transcendit més informació va ser víctima d'una ferotge agressió per part de cinc joves; la pallissa va suposar-li diverses lesions i contusions, entre elles una fractura al nas. Els fets van ocórrer dins un vagó del metro de la línia L1 en direcció Santa Coloma, concretament a la parada de Marina, quan un grup de cinc joves van pujar al tren i, en adonar-se de la orientació sexual de la víctima, van començar a insultar-la i escopir-li, així com a l'altra persona que anava amb ell. Ambdues víctimes van recriminar l'actitud homòfoba dels joves, i aleshores aquests, adoptant una actitud verdaderament violenta, van començar a colpejar fortament el noi que els havia cridat l'atenció. 

Els agents de la Unitat d’Investigació de l’Àrea de Seguretat del Transport Metropolità (ASTMET) van fer-se càrrec de la investigació, la qual s'ha saldat més de tres mesos després de l'agressió, amb la identificació, localització i detenció dels sis presumptes agressors el passat dimarts, 13 de setembre. Això ha estat possible, principalment, a través del visionatge de les càmeres de seguretat, així com d'altres indicis. Malgrat tot, els agressors, que tot apunta al fet que serien menors d'edat en el moment de l'agressió homòfoba, han quedat en llibertat després de passar a disposició judicial, segons han confirmat els Mossos d'Esquadra.

Un jove va amenaçar de mort un treballador de TMB i va proferir insults homòfobs

L'altra agressió homòfoba per la qual s'ha detingut un home, de qui s'ha sabut que té 19 anys, va succeir el passat 28 d'abril, també a les instal·lacions del metro de Barcelona. Un treballador de TMB estava complint amb la seva jornada laboral quan un altre individu va començar a crear aldarulls mentre anava amb el seu patinet elèctric. El treballador es va apropar a l'individu per recriminar-li l'ús del vehicle a la zona d'accés de la parada de metro i, a partir d'aquest moment, el jove va començar a proferir insults homòfobs contra el treballador, segons afirmen els Mossos. Després d'insultar-lo, l'agressor va treure una arma blanca, una navalla blanca, que va esgrimir davant el treballador, amenaçant-lo de mort. El treballador, arran d'aquests fets, ha patit conseqüències psicològiques i ha hagut d'estar de baixa laboral. 

En aquest cas, ha estat la Unitat Central d’Odi i Discriminació la que va tenir coneixement de l'existència d'aquest incident homòfob, i va iniciar una investigació al respecte. Finalment, els agents de la policia catalana han aconseguit identificar, localitzar i detenir el presumpte agressor, un jove de 19 anys a qui acusen d'haver comès un delicte d'amenaces greus amb motivació LGTBIfòbica. Malgrat la gravetat de les amenaces, igual que en l'anterior resolució, l'acusat ha quedat en llibertat amb càrrecs