La Guàrdia Civil ha localitzat i intervingut un gran arsenal format per artilleria de guerra, diversos projectilscartutxos i armes d'avantcàrrega, ubicats en una finca privada al municipi de Maçanet de la Selva (Selva). La propietària de la finca i de l'armament, una dona d'uns 60 anys, ha estat detinguda pels agents de la Benemèrita, i acusada d'un delicte de dipòsit d'armes de guerra i tinença il·lícita d'armes; la dona, que és vídua, no ha pogut acreditar ni la possessió ni l'estat en què estaven les armes i l'artilleria de guerra, arsenal que realment pertany al seu difunt marit. Els agents de la Guàrdia Civil han acabat de registrar i decomissar tot el material aquest divendres, 26 d'agost. 

La Guàrdia Civil ha intervingut tretze peces, entre elles dos grans canyons de l'exèrcit 

Els agents de la Guàrdia Civil que entre el passat dijous, 25 d'agost, i aquest divendres, 26 d'agost, s'han desplaçat fins a la finca per a registrar-la i intervenir les armes que allà s'ubicaven, han decomissat un total de tretze peces armamentístiques. Entre aquesta tretzena de peces s'hi troben dos grans canyons procedents de l'exèrcit, cinc canyons més, tot i que de mida més petita; munició i múltiples armes, tan llargues com curtes, que la Guàrdia Civil sospita que podrien estar destinades al tràfic il·legal. 

La informació sobre l'existència d'aquest arsenal d'armes casolà van trobar-la els agents del Servei d'Informació de la Comandància de la Guàrdia Civil de Girona, que investigaven la procedència i l'estat de conservació d'unes peces d'artilleria procedents de l'exèrcit, segons ha sabut l'ACN. Els agents van saber que les peces es trobaven a una casa ubicada a Maçanet de la Selva, van obrir una investigació per determinar qui era la persona propietària de l'arsenal i van sol·licitar al jutjat d'instrucció número 3 de Santa Coloma de Farners una ordre judicial d'entrada i registre. Un cop a la finca, els agents van localitzar un nombrós arsenal d'armes, la possessió ni l'estat de conservació de les quals estaven acreditades. La propietària de la casa, una vídua d'uns 60 anys, no va poder proporcionar la documentació on figurava la informació que els agents volien acreditar, motiu pel qual han procedit a decomissar l'arsenal, tasca que ha conclòs avui i a la qual s'ha sumat la detenció de la vídua

arsenal armes macanet la selva
Un dels grans canyons de guerra procedents de l'exèrcit trobats a la finca de Maçanet. / Foto: Guàrdia Civil / ACN 
arsenal armes macanet la selva canyons artilleria guerra
La Guàrdia Civil ha registrat la finca i ha decomissat un total de tretze peces d'artilleria de guerra. / Foto: Guàrdia Civil / ACN

La dona, que ha estat detinguda, ja està en llibertat

La propietària de la casa i vídua del verdader propietari de l'arsenal va ser detinguda pels mateixos agents de la Guàrdia Civil que han decomissat les armes, el passat dijous, 25 d'agost. La dona, a qui acusaven de dos delictes, un de dipòsit d'armes de guerra i un altre de tinença il·lícita d'armes, ha passat a disposició judicial, quedant en llibertat poc després. L'arsenal, tanmateix, continua decomissat i està custodiat pel Ministeri de Defensa en un caserna.