Sembla mentida, però Pamplona, durant els dies de San Fermín, es viuen coses de tots colors. Avui la Policia Foral ha denunciat una parella de turistes estrangers que havien entrat al recorregut de l’encierro amb un patinet elèctric amb la intenció de córrer davant dels toros amb aquest vehicle, un fet que està prohibida i que és considerat una infracció molt greu en el reglament dels encierros. Si ho haguessin aconseguit, encara haurien fet més perillós l’encierro dels toros de José Cebada Gago que aquest dilluns han deixat tres ferits per cornada. 

Més corredors sancionats

Aquesta ha estat una de les quatre infraccions a l'ordenança municipal de l’encierro d’aquest matí, el quart de les festes d’aquest any a la capital de Navarra. La Policia Foral ha denunciat un ciutadà espanyol per tocar, cridar i donar la volta a un toro al tram de Telefónica, creant perill per a ell i per a la resta de corredors de l’encierro, cosa que es considera molt greu també en el reglament. 

Patinet Foral
Imatge del patinet intervingut per la Policia Foral a Pamplona / Cedida

A més s'ha denunciat per infraccions greus un ciutadà cubà que corria l’encierro amb una bandera del seu país i un ciutadà americà que estava gravant amb el seu mòbil des de l’interior del recorregut, mentre passaven els toros, un fet que també està prohibit. Ara la Policia Foral presentarà les denúncies davant de l’ajuntament de Pamplona per tal que s'iniciï el corresponent expedient sancionador.

Sis ferits en l'encierro d'avui

Sis persones han estat traslladades a l'Hospital Universitari de Navarra aquest dilluns després del cinquè encierro de les festes de Sant Fermí, protagonitzat pels bous de la ramaderia Cebada Gago. Tres han estat ferides per banya de toro.