El patinet elèctric s'ha convertit en poc temps en un element més del paisatge urbà. Juntament amb els cotxes que circulen pel carrer, també observem usuaris de patinets, que s'han convertit en un mitjà de transport més en incorporar un motor elèctric per facilitar els desplaçaments. Tanmateix, la convivència entre els patinets elèctrics, vianants i cotxes és un tema espinós a l'hora d'introduir aquests vehicles de mobilitat personal als carrers i carreteres urbanes. Des de l'entrada en vigor de les modificacions en el Reglament de Circulació i Vehicles, els patinets tenen prohibit circular per voreres i zones de vianants, per la qual cosa han de compartir espai amb els cotxes.

Circula assegut en una bombona de butà

Tot i considerar-se un mitjà de transport més, els conductors del vehicles elèctrics no paren compte a l'hora de circular i no és el primer cop que han causat algun accident de trànsit en les grans ciutats com Barcelona. D'altra banda, també són pràctiques habituals —malgrat no estar permeses— desplaçar-se amb més d'una persona en el patinet i transportar grans objectes. Sobretot si l'objecte en qüestió és una bombona de butà —que és inflamable—, com passa en aquest últim cas que s'ha fet viral a les xarxes socials. 

Enxampat conduint un patinet elèctric a Flix I Twitter SocialDrive

Les imatges publicades per SocialDrive d'un home conduint un patinet elèctric assegut en una bombona de butà per la carretera de la C-12, al seu pas per Flix (Ribera d'Ebre), han acaparat l'atenció dels usuaris de les xarxes socials, que no han dubtat en deixar comentaris burlescs. "És un patinet híbrid, funciona amb gas i electricitat", és un dels comentaris d'un usuari a Twitter. Una imatge graciosa, però que realment mostra una pràctica prohibida.

Una pràctica realment perillosa

Malgrat tractar-se d'una pràctica arriscada i, a més, prohibida pel Reglament, no és la primera vegada que es poden veure imatges semblants. Ja hem normalitzat veure patinets elèctrics per tot arreu, però malgrat aquesta popularització, encara queda molt camí per conscienciar els seus usuaris dels perills que comporta no respectar les normes de trànsit i circulació. 

Accident de patinet a Badia del Vallès

A banda de les imatges que ens deixen les xarxes socials, el cert és que la conducció de patinets elèctrics també ens deixa, desafortunadament, morts a les carreteres. L'última va tenir lloc aquest passat dimarts a Badia del Vallès (Vallès Occidental). La víctima, una dona de 61 anys, es troba ingressada a l'hospital en estat crític pel brutal accident, les causes del qual encara es desconeixen.