Agents de la policia basca han detingut un menor de 17 anys per conduir a gran velocitat, fumant drogues i amb un nadó a la part posterior del cotxe. A més, en l'intent dels policies de parar el vehicle, el noi va intentar atropellar-ne un d'aquests. Sobre l'ara detingut requeia ja una ordre judicial de recerca i ingrés en un centre de menors, segons informen fonts del Departament de Seguretat basc a NIUS.

El menor va reaccionar amb força a la seva detenció

El menor de 17 anys conduïa un vehicle a una velocitat excessiva, fumant substàncies estupefaents i, el més greu de tot, és que portava una dona amb el seu nadó a la part posterior del cotxe. Efectius de l'Ertzaina el van detenir aquest dimarts passat a la localitat basca de Bedia, a prop de la capital de Bilbao (Biscaia) acusat d'un delicte d'atemptat amb utilització de vehicle de motor. La detenció, segons detallen els policies, no va ser gens fàcil, ja que el menor es va resistir amb força, segurament a causa de l'estat d'embriaguesa en el qual es trobava.

Intent d'atropellament i fuga

Segons ha informat el Departament de Seguretat, agents de la policia basca es trobaven patrullant la ciutat executant tasques rutinàries de seguretat ciutadana a la zona de Lemoa. Al voltant de les vuit de la tarda van observar un conductor molt temerari que s'apropava a gran velocitat per la carretera. L'Ertzaina va voler parar el vehicle mitjançant senyals, però el conductor va fer cas omís i va intentar atropellar un dels agents —que es va veure obligat a saltar al voral per evitar ser atropellat— en el seu intent d'escapar.

Persecució de pel·lícula

Com és habitual en aquest tipus de casos, la policia va mobilitzar immediatament més efectius policials per intentar aturar el conductor kamikaze. Així doncs, es va iniciar una persecució de pel·lícula als carrers de Bedia, on després de diverses maniobres molt temeràries, van donar amb el menor. Després d'aturar-lo, van poder identificar-lo.

Al principi es va fer passar per una altra persona, es va poder comprovar que no disposava de carnet de conduir, el vehicle tenia l'assegurança caducada, anava fumant substàncies estupefaents i, a més, en la part posterior viatjava una dona jove amb un nadó a la seva falda, fet que agreuja, encara més, el succeït.

Ingressat en un centre de menors

Arran dels fets, la policia basca va procedir a la detenció del conductor. Aquests es van adonar que sobre el menor requeia una ordre judicial de recerca i ingrés en un centre de menors. El menor va ser traslladat a dependències policials i, una vegada finalitzades les diligències pertinents, va ingressar de nou a disposició de centre de menors.