Doble denúncia per un home de València que conduïa en patinet elèctric per l'autovia V-31 borratxo i que va estampar-se contra un cotxe ocupat per cinc persones. Els agents van procedir a realitzar una prova d'alcoholèmia al temerari conductor, que va obtenir un sorprenent i irresponsable resultat: l'home tenia 1,02 mil·ligrams d'alcohol per litre de sang, una xifra que quadruplica la taxa d'alcoholèmia màxima permesa.

Les autoritats, tot i estar alleujades, encara no s'expliquen com un accident que podria haver acabat en tragèdia només ha provocat danys materials i un ensurt a tots els implicats. Els fets van succeir la setmana passada, a dos quarts d'onze de la nit del 29 de maig, a l'altura del quilòmetre tretze de l'autovia d'entrada a València, la V-31, popularment coneguda com "pista de Silla". En tractar-se d'una autovia, els vehicles de mobilitat personals, com són els patinets elèctrics, hi tenen prohibit circular

L'home va patir una col·lisió per envestida amb un vehicle

Cap a dos quarts d'onze de la nit, els cinc ocupants d'un vehicle que circulava per la pista de Silla, l'autovia d'entrada a la capital valenciana, patien un surt de grans dimensions en veure com un home s'estampava contra el seu cotxe. L'home circulava de nit pel voral de l'autovia muntat en un patinet elèctric; aquests vehicles, a menys que estiguin trucats, arriben a una velocitat màxima de 25 quilòmetres per hora, mentre que la velocitat màxima permesa de l'autovia per on circulava era de 80 quilòmetres per hora. Afortunadament, la col·lisió per envestida no va provocar víctimes mortals ni ferits, i els únics danys que van derivar-se de l'accident van ser materials.

Un usuari va filmar com un home circulava per la N-340, l'autovia de Màlaga, en patinet elèctric. Els usuaris d'aquest vehicle tenen prohibit circular per vies interurbanes. / Enzo Mango, YouTube

En arribar la Guàrdia Civil al lloc dels fets, van procedir a realitzar una prova d'alcoholèmia al temerari conductor del patinet elèctric. El resultat d'aquesta prova va sorprendre fins i tot als agents: l'home havia estat conduint en patinet elèctric per l'autovia amb 1,02 mil·ligrams d'alcohol per litre de sang, una taxa que multiplica per quatre la màxima permesa. Amb aquesta xifra, la Guàrdia Civil de Tràfic va interposar dues denúncies contra l'home: una per conduir per l'autovia amb un vehicle no autoritzat, i una altra per conduir amb una taxa d'alcohol quatre vegades superior a la permesa. 

Els patinets elèctrics també tenen normes de seguretat viària 

Els patinets elèctrics són un dels mitjans de transport que més s'han popularitzat en els últims anys, i que compten amb la seva pròpia regulació per tal que la conducció sigui segura per a tots els usuaris i vianants. Per exemple, els conductors de patinets elèctrics tenen prohibit circular amb més d'una persona sobre el vehicle, conduir per vies interurbanes (com ara autovies o carreteres), utilitzar les voreres i superar la limitació de 25 quilòmetres per hora, entre altres normes. A més a més, en el cas concret de València, s'obliga als conductors de patinets elèctrics a utilitzar un casc que els protegeixi davant de possibles caigudes.