Novetats sobre l'assassinat de Samuel Luiz. Després de la detenció de tres persones aquest dimarts, avui la Policia Nacional de la Corunya ha confirmat que s'ha detingut una quarta persona pel crim de dissabte passat a la Corunya. Es tracta d'un jove d'entre 20 i 25 anys i que també està relacionat directament amb la mort del jove gai.

L'arrestat, resident a la Corunya, és amic dels altres tres detinguts dimarts a la ciutat gallega -dos nois i una noia- com a presumptes autors de la mort del jove de 24 anys. Segons han informat els investigadors de la Policia Nacional, cap dels quatre detinguts coneixia al jove assassinat.

Acusat també d'homicidi

Segons ha indicat la Delegació del Govern a Galícia, al detingut se li imputa un delicte d'homicidi, com als altres tres i, a més, en el seu cas, se li investiga per un altre d'apropiació indeguda en haver-se quedat suposadament amb el mòbil de Samuel Luiz.

Aquesta detenció ha estat fruit de la informació obtinguda per la Policia Nacional en les testificals durant dimecres. A cap de les quatre persones detingudes fins al moment li consten antecedents. La investigació per l'assassinat de Samuel Luiz continua en marxa i sota secret de sumari per ordre del jutjat que porta les diligències des de dissabte.

S'esperen més detencions

A més, totes les línies d'investigació continuen obertes mentre la Policia Nacional continua treballant en les proves testificals i en el visionament d'imatges, la qual cosa, apunta la Delegació del Govern, "podria portar a noves detencions".

Samuel Luiz / EFE

De moment s'han detingut quatre persones pel crim de Samuel / EFE

El delegat del govern a Galícia, José Miñones, destaca el "rigor, professionalitat i sensibilitat" amb la qual treballa la Brigada Provincial de la Policia Judicial de la Prefectura de Galícia, amb seu a la Corunya, des del primer moment amb l'única fi de portar davant la justícia als autors d'aquest crim.

Debat obre sobre si es tracta d'un crim homòfob o no

Miñones apel·la a la prudència i responsabilitat necessària per a aconseguir l'objectiu prioritari, que no és un altre que portar davant la justícia als culpables de l'agressió mortal de Samuel Luiz.

Així mateix, Miñones incideix en què és necessari mantenir la calma "en aquests moments de dolor i ràbia" i reitera a la família de Samuel Luiz l'afecte i solidaritat de tota la societat. Ha fugit així d'entrar a valorar si es tracta o no d'un crim homòfob, com sembla que la societat ja ha sentenciat.

El president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, en una entrevista ahir va dir que encara no hi havia arguments per considerar l'assassinat del Samuel un crim per la seva condició sexual. Tot i això, hauran de ser les investigacions les que ajudaran a aclarir què va motivar al grup de joves que van atacar a Samuel a fer-ho.