Els tres detinguts com a responsables de l'assassinat de Samuel Luiz a La Corunya, asseguren que no coneixien la víctima i que anaven "molt borratxos".

Els detinguts per la mort del Samuel no el coneixien

Els tres joves detinguts dimarts com a presumptes assassins del Samuel, dos nois i una noia d'edats entre els 20 i els 25 anys, han declarat que són amics entre ells, però que no coneixien la víctima.

A més, han confessat que "estaven molt borratxos" en el moment dels fets, informa Telecinco.

Samuel Luiz / EFE

Els detinguts per la mort de Samuel Luiz només van declarar que estaven borratxos i que no el coneixien / EFE

Els tres, de nacionalitat espanyola i veïns de La Corunya, romanen aquest dimecres a la Comissaria de Policia de Lonzas, on estan sent interrogats.

"Molt borratxos" durant la pallissa mortal

A més, fins aquest dimecres, 16 persones van declarar davant de la policia, a les que es van sumar cinc més la tarda del mateix dia.

Paral·lelament, els investigadors revisen les imatges de càmeres de seguretat públiques i privades de la zona -que van permetre identificar a alguns dels agressors- per poder aclarir les circumstàncies dels fets.

Investigació encaminada i pròximes detencions

Segons les fonts consultades, la investigació policial està "encaminada", però se'n va pas a pas i amb rigor per determinar la responsabilitat individual de cadascun dels acusats com a assassins del Samuel.

Samuel Luiz / EFE

El seu assassinat ha provocat una gran commoció a tot el país, que va sortir a condemnar les agressions homòfobes / EFE

Els primers indicis de la investigació apunten que el que va passar va ser una baralla iniciada a les portes d'una discoteca, però de moment no es descarta cap mòbil de l'agressió, inclosa l'homofòbia.

Maten al Samuel al crit de "maricón"

Tot es va iniciar quan el Samuel, de 24 anys, va sortir juntament amb una amiga del local en el qual hi eren, per fer una videotrucada amb una altra amiga.

Samuel / Facebook

El Samuel va ser assassinat després d'una pallissa en grup al crit de "maricón" en La Corunya / Facebook

Un noi que passejava per la zona amb la seva parella el va increpar, pensant que els estava gravant, i va acabar agredint-lo.

Un home va aconseguir separar-los, però al cap de pocs minuts l'agressor va aparèixer juntament amb diverses persones per donar-li una pallissa.

Una pallissa durant 150 metres

La manada que el va colpejar va començar a pegar-li des de la porta de la discoteca fins a l'avinguda de Buenos Aires, a uns 150 metres de distància, creant un tumult de persones.

Samuel Luiz Muñiz / Twitter

Tot va començar a la sortida d'una discoteca, i no es descarta que el mòbil sigui homòfob / Facebook

Per això, diverses fonts assenyalen que hi haurà més detencions, cosa que ha confirmat el delegat del Govern a Galícia, José Miñones.

El delegat també ha detallat que no es descarta cap via d'investigació sobre el mòbil del crim, "una d'elles l'homofòbia", si bé serà el jutge que dictamini si hi ha delicte d'odi.