La Policia Nacional de la Corunya treballa contra rellotge per aclarir l'assassinat del jove de 24 anys Samuel Luiz aquest cap de setmana davant d'una discoteca de la capital gallega.

Les imatges de les diverses càmeres de seguretat que hi ha a la zona poden ser claus per aclarir què va passar, qui va matar el jove gai i si, tal com defensen els amics i alguns polítics, va ser un crim homòfob o no. Les primeres anàlisis de les imatges demostren que l'agressió que va rebre el jove va ser brutal.

Les imatges confirmen, segons fonts que recull el diari La Razón, que el jove va sortir de la discoteca on estava de festa amb la seva amiga Lina i que van fer una videotrucada amb la nova d'ella, la Vanessa, i un grup de joves va interpretar que els estaven gravant i s'hi van apropar. Després d'una ràpida discussió, és un noi el que inicia els cops contra Samuel, tot i que després són més els joves que se sumen a l'agressió.

Va rebre cops durant 150 metres

Les imatges també confirmen part de la versió dels amics del Samuel. El jove es tapa com pot per evitar rebre cops i camina 150 metres mentre va rebent cops fins que cau davant del número 2 de l'avinguda de Buenos Aires. Quan cau a terra, i segons detallen fonts de la Policia Nacional que ha tingut accés a les imatges, Samuel segueix rebent cops tot i que ja està inconscient. La pluja de cops d'aquesta brutal agressió es va allargar quinze minuts i finalment, de camí a l'hospital, va morir.

Els agressors li van deixar el cos ple de cops. L'autòpsia apunta que va ser un cop al cap el que va matar el jove Samuel de camí al centre mèdic on va ser traslladat pels serveis d'emergència.

Les imatges de l'assassinat de Samuel Luiz

La policia està analitzant les imatges per saber exactament qui va participar en la baralla i també quines persones van intervenir per aturar l'agressió. A les imatges es veu clarament com hi ha un grup de joves que proven de posar-se entremig per evitar més cops, però res va servir per evitar la mort del Samuel Luiz. Les imatges, i l'anàlisi que n'està fent la Policia Nacional, seran claus per aclarir les persones exactes que van participar en la pallissa mortal.

De les declaracions dels amics, dels testimonis i dels joves que surten a les imatges la policia també haurà d'aclarir si poden qualificar l'agressió contra Samuel com un atac homòfob o no. Les autoritats es mantenen en la versió que tenen totes les línies d'investigació obertes a l'espera que avancin les diligències, però alguns polítics ja han sentenciat.

"No m'atreveixo a tipificar-ho com un problema d'homofòbia", diu Feijóo

Qui encara no s'ha volgut mullar és el president gallec. Alberto Núñez Feijóo, ha assegurat aquest dimarts que no té novetats sobre la mort del jove Samuel Luiz, un "assassinat tan brutal i irracional" que l'ha deixat "impactat i consternat" i per al qual "no hi ha cap explicació".

Samuel La Coruña / Twitter

Les investigacions per aclarir com va morir Samuel Luiz segueixen en marxa / ElCaso.cat

"No m'atreveixo a tipificar-ho com un problema d'homofòbia", ha sostingut el president de la Xunta en una entrevista en la Cadena Ser, en la qual ha assegurat que desconeix la inclinació sexual del jove mort, "ni crec que tingui absoluta rellevància", ha afegit.

Agressors de nacionalitat espanyola

Més enllà del debat sobre si es tracta d'un atac homòfob o no, la policia segueix amb la seva tasca per aclarir els fets. De moment s'espera poder detenir diverses persones, les que apareixen al vídeo colpejant al jove Samuel. Segons la policia es tracta de joves de nacionalitat espanyola, coneguts a la Corunya i sense antecedents ni relació amb el món de la delinqüència.